szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Szóval CD-k, DVD-k, sőt Blu-ray lemezek írásához egy sor alkalmazás áll rendelkezésünkre, egyik jobb, mint a másik...

Szóval CD-k, DVD-k, sőt Blu-ray lemezek írásához egy sor alkalmazás áll rendelkezésünkre, egyik jobb, mint a másik, ráadásul a többségük ingyenes. Utóbbiak kapcsán egy korábbi felmérésünkből az is kiderült, hogy melyek a legnépszerűbbek.
Ezúttal egy viszonylag új programot mutatunk, amely ugyan egyelőre béta állapotú, de a már használható funkciók remekül működnek benne, ráadásul kifejezetten tetszetős és áttekinthető felületet kapott, így a kezdő felhasználók is kiigazodnak rajta (amit tovább segít, hogy magyar menüvel is használható).

Átlátható felület, magyar menük

Nem ez az első Hamster Soft-féle program, amiről írunk, korábban mutattunk már egy szintén ingyenes videokonvertálót is, amelynél szintén az egyszerű használat volt a lényeg.
A Hamster Free Burning Studio telepítése ugyan nem bonyolultabb, mint bármely más Windows alkalmazásé, viszont arra figyeljünk, hogy ha Express telepítést választunk, akkor átállítja a kezdőlapunkat a böngészőben a Yahoora, ami nem tragédia, de ha később nem akarunk ezzel foglalkozni, érdemes már a telepítéskor kikapcsolni ezt az opciót, a Customization lehetőséget választva. Telepítés után még a trendeknek megfelelően „lájkolhatjuk” is a programot, de ez nem kötelező, és ha elmulasztjuk, attól még remekül fogunk tudni CD-t írni.

De használhatjuk így is

A program indítása után a Settings gombra kattintva állíthatjuk be a magyar nyelvet, és ugyanitt választhatunk neki skint is, az alapértelmezett szürke külsőt leválthatjuk többféle, vidám színösszeállításra, ízlés szerint.

Lehet videámabb színe is!

Felületből amúgy többfélét is használhatunk, a gyorsindítóról kiválaszthatjuk a szükséges feladatot, majd egy „hagyományos” felépítésű ablakban szépen összeállíthatjuk a lemez tartalmát, de Kompakt módban egy valamivel helytakarékosabb lebegő lemezre dobálhatjuk a később felírni szánt fájlokat.

Nem kell mindent engedni a telepítésnél

Természetesen a program tud ISO fájlokat létrehozni és azokból később lemezt írni, használhatunk vele újraírható lemezeket, CD-t, DVD-t, Blu-ray lemezt, tudunk másolni is, szóval, amire úgy általában szükség van ebben a témakörben, arra képes.
Mindent egybevetve egy elég jól sikerült kis alkalmazással van dolgunk, és ha valaki még nem tette le a voksát egyik ingyenes CD-író szoftver mellett sem, esetleg érdemes tennie vele egy próbát, különösen, ha fontos számára, hogy a használt program könnyen kezelhető és ízléses felületű legyen.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Május elején nyitnak az evangélikus templomok

Május elején nyitnak az evangélikus templomok

Nem áll meg a könyvpiaci terjeszkedésben a kormányzati agytröszt

Nem áll meg a könyvpiaci terjeszkedésben a kormányzati agytröszt

Már 2025-ben jön az első elektromos Ferrari

Már 2025-ben jön az első elektromos Ferrari