szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége, az EPA levette a mesterséges édesítőszert, a szacharint a környezetre veszélyesnek minősített anyagok listájáról.

A diétás italokban, rágógumikban és gyümölcslevekben használt fehér kristályos port 1980-ban kiáltották ki potenciálisan rákkeltő vegyületnek. Bár több későbbi kormányzati kutatás is tisztázta az 1990-es évek végén a szacharin veszélytelenségét az emberi egészségre nézve, az EPA listáján mégis rajta maradt az anyag.

Most egy - alacsony kalóriatartalmú ételeket és italokat gyártó cégeket tömörítő - ipari csoportosulás kérésére vizsgálta felül, és változtatta meg a szacharin státusát a környezetvédelmi ügynökség.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!