szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ezúttal nem arra mutatunk megoldást, miként lehet mindenki számára olvasható, online, publikus naplót írni, hanem pont...

Ezúttal nem arra mutatunk megoldást, miként lehet mindenki számára olvasható, online, publikus naplót írni, hanem pont az ellenkezőjére: miként vezethetünk a gépen privát naplót, kényelmesen.
Vannak dolgok, amelyeket nem érdemes túlbonyolítani, a naplóírás speciel ilyen. Tudják ezt valószínűleg az iDailyDiary fejlesztői is, így sikerült egy könnyen használható, mégis elég sokat tudó kis alkalmazást készíteniük.

Pont, mint egy szövegszerkesztő, mégis kicsit más

A programban jelszóval védett naplót készíthetünk, bejegyzéseinket dátum szerint visszakereshetjük, és egy napra akár több különálló jegyzetet is írhatunk, a böngészőkben megszokott „füles” felosztással.

Eszközök a naplóíráshoz

Az iDailyDiary felülete nagyon hasonlít a Word korábbi – még a szalagozás előtti – változataiéra, a szövegformázás, képbeillesztés is ugyanolyan, így azután egészen biztosan senkinek nem okoz meglepetést. Első ránézésre talán csak a spirál-utánzat grafika tűnik fel lapok bal szélén, de találunk az eszköztáron is néhány extra gombot. Ilyen például a hyperlink használati lehetőség, amelynek a segítségével nemcsak weboldalakat linkelhetünk a szövegünkbe, hanem szinte bármilyen külső fájlt (képet, videót stb.), amelyeket később is elérhetünk (feltéve persze, hogy közben nem töröljük, vagy mozgatjuk el máshová azokat). De ugyanígy akár a naplón belülre is linkelhetünk, más napokra.

Hivatkozás a napló korábbi bejegyzésére

Naplónkról természetesen készíthetünk biztonsági mentést is, ami azért elég fontos szempont, ha az ember a legmélyebb gondolatait veti virtuális papírra.
Bejegyzéseinket exportálhatjuk is különféle formátumokba, és importra is van lehetőség, ha egy másik szövegszerkesztőben írtunk volna meg esetleg valamit.

Az iDailyDiary jól sikerült kis alkalmazás, amelyben valóban kényelmesen vezethetjük naplónkat. Az ingyenes verzió a fentiekre képes, illetve még annyi pluszt kapunk, hogy magyar menüvel is használhatjuk. Aki ennél többre vágyna, annak egy olcsó (30 dolláros) fizetős változat is a rendelkezésére áll, amelyből van próbaverzió is. Ennek előnye például a képek mellé is tördelhető szöveg, a skinezhető felület, fa nézet, hogy a naplónk átláthatóbb legyen, a hang- és videofájlok mentése a naplóba, illetve ami talán a legfontosabb, hogy nemcsak bejegyzésenként nyomtathatunk vagy exportálhatunk, hanem akár a teljes naplót is.
Ha viszont ezekre nincs szükségünk, akkor az ingyenes verzió is nagyon jó szolgálatot tehet!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Anthony Faucit kérte fel Joe Biden egészségügyi főtanácsadónak

Anthony Faucit kérte fel Joe Biden egészségügyi főtanácsadónak

Sok a kérdőjel a Kínából behozott lélegeztetőgépek körül

Sok a kérdőjel a Kínából behozott lélegeztetőgépek körül

Felmentették a nőt, akiről azt hitték, hogy 28 évig tartotta fogva a fiát

Felmentették a nőt, akiről azt hitték, hogy 28 évig tartotta fogva a fiát