szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nem is olyan régen számoltunk be arról, hogy a Chrome-hoz immár több mint 8500 kiegészítést tölthetünk le, ami bizony...

Nem is olyan régen számoltunk be arról, hogy a Chrome-hoz immár több mint 8500 kiegészítést tölthetünk le, ami bizony tekintélyes mennyiség. Értelemszerűen ennyi kiegészítőre valójában senkinek nincs szüksége egy böngészőhöz, és rengeteg az átfedés is a funkciók között, de a nagy választék azért mégiscsak előny, ráadásul így teljesen testre szabhatjuk kedvenc böngészőnk működését. Következzenek most azok a plug-inek, amelyeket mi idén a leghasznosabbaknak ítéltünk a Chome-hoz.

Sexy Undo Close Tab
A Sexy Undo Close Tab neve sokat sejtető, de tulajdonképpen csak egy fantázianévvel van dolgunk. Ha nem is különösebben szexi az aprócska kiegészítő – igen, a fene se tudja, milyen szempontok szerint lehetne ezt megállapítani egy Chrome plug-inről –, de hasznosnak mindenképpen hasznos.

A segítségével a korábban bezárt lapokat nyithatjuk meg újra, méghozzá egyetlen kattintással.
Letöltés >>>

Chrome Toolbox
A Chrome Toolbox segítségével egy halom nagyszerű funkcióval ruházhatjuk fel a böngészőt, amelyekkel gyorsíthatjuk, kényelmesebbé tehetjük a napi munkát.
Ilyen például a nagyító használata a képeknél a weboldalakon, illetve azok háttérképnek küldése egy kattintással. Jópofa lehetőség az is, hogy a weboldalakon látható Flash vagy HTML5 videókat egy kattintással „kiszakíthatjuk” az oldalról, és saját, külön ablakban nézhetjük meg azokat (az ablak bezárása után visszakapjuk az eredeti oldalt).

De a plug-innel egyszerűsíthetjük a „fülek” használatát, menthetjük és visszaállíthatjuk az elküldetlen űrlapok adatait, gyorsbillentyűt rendelhetünk több URL-hez, sőt megtanulhatjuk végre, hogy pontosan milyen gyorsbillentyű kombinációkat használhatunk például a Chrome-ban, és azoknak melyek a megfelelői más böngészőkben.
Letöltés >>>

Flash Control
Bár megtehetjük, hogy a Flasht teljesen száműzzük a gépünkről, azért ez nem minden esetben célszerű. Sokkal jobb, ha magukat a Flash tartalmakat tartjuk kordában.
A Flash Control segítségével ez remekül megoldható. A működéséről két helyen is értesülhetünk: a címsorban megjelenik egy kis ikon, ha aktív, illetve a Flash anyagok helyén is ugyanez az ikon jelzi, hogy ott eredetileg lett volna Flash tartalom, csak a plug-in letiltotta.
Ha minden Flash tartalomra szükségünk lenne az adott oldalon, a címsorban megjelenő ikonnal kikapcsolhatjuk a teljes tiltást, de ha csak egy-két Flash objektumot akarunk hirtelen felindulásból megtekinteni, egyenként is ki- / bekapcsolhatjuk azokat, a helyükön megjelenő kis eszközsávon látható gombbal.
Letöltés >>>

iReader
Akinek megtetszett az Apple Safari böngészőjének remek Reader funkciója (ezzel egyetlen kattintással olvashatóbbá tehetünk bármilyen weboldalt), a Chrome-ba is átültetheti ezt a funkciót. Az iReader nevű kis plug-in (Chrome-hoz innen, Firefoxhoz pedig innen tölthető le) ugyanis szinte pontosan úgy használható, mint a Safari saját megoldása: a címsorban, az URL cím mögött megjelenő kis ikonra kattintva az eredeti oldal fölött nyílik meg külön „rétegen” az olvashatóbbá tett változat (nagyobb karakterek, kigyomlált menük stb.).
Letöltés >>>

Awesome Screenshot: Capture & Annotate
Szükségünk lenne egy fotóra az éppen nézett weboldal egy részéről, vagy akár a teljes oldalról? Semmi gond! Csak telepítjük a kissé hosszú nevű Awesome Screenshot: Capture & Annotate plug-int, és ettől kezdve bármikor, két kattintással készíthetünk képet az adott oldalakról.

Sőt megjegyzésekkel, kiemelésekkel is elláthatjuk az elkészült fotót, mielőtt a gépünkre mentenénk vagy online megosztanánk azt.
Letöltés >>>

Mini Google Maps
Szeretnénk gyorsan megtudni, hogy hol található a térképen egy adott cím? Nos, ehhez nem kell megszakítanunk az aktuális honlap olvasását, vagy ellapoznunk onnan akár egy pillanatra sem. A Mini Google Maps plug-in telepítése után egyetlen kattintással megjeleníthető a népszerű online térkép egy lebegő ablakban, és kedvünkre keresgélhetünk, nézelődhetünk benne.
Letöltés >>>

Flickr Images Search
A Flickr-en történő keresgélést is kényelmesebbé tehetjük hasonló megoldással.  A Flickr Images Search szintén kattintásnyi közelségbe hozza a képmegosztó szolgáltatást. A keresési feltételeknek megfelelő képekről nézőképet kapunk, amelyekre kattintva megnyithatjuk a kívánt fotót az eredeti oldalon.

Ha a kiválasztott kép nem tetszik, rögtön kattinthatunk egy másikra a nézőképek között, így rendkívül kényelmesen tallózhatunk akár több gyűjteményben is.
Letöltés >>>

Fittr Flickr
Maradjunk még egy pillanatra a Flickr-nél, hiszen mégiscsak az egyik legnépszerűbb fotógyűjtő oldal. A Fittr Flickr kiegészítő telepítése után a Flickren megjelenő képek alatt megnézhetjük azok EXIF bejegyzéseit is, egyetlen kattintással. Mindez természetesen csak azoknál a képeknél működik, amelyeknél rendelkezésre állnak ezek az információk.
Letöltés >>>

Google Gmail Checker
A Google Gmail Checker elsősorban akkor praktikus, ha szeretjük használni a levelezőrendszer webes felületét. Az persze önmagában nem akkora poén, hogy egy kattintással megnyithatóvá teszi számunkra Gmail fiókunkat (erre képes egy sima link is a könyvjelzők között elhelyezve).

Ám a linkkel ellentétben a Gmail Checker folyamatos tájékoztatást ad arról, hogy éppen hány olvasatlan levelünk van a bejövő üzenetek között. Így anélkül is láthatjuk, jött-e valamilyen új üzenetünk, hogy ezért állandóan betöltenénk a Gmail oldalát.
Letöltés >>>

Chromed Bird
A Twitterhez van rengeteg kliens alkalmazás, de még ezeket sem kell elindítanunk, ha csak egy pillanatra szeretnénk belelesni az üzenetekbe.
A Chromed Bird külön felugró ablakban mutatja a friss „csiripeléseket”, személyes üzeneteinket. Sőt, akár írhatunk is üzenetet a segítségével. Ilyenkor kényelmesen megoldható a linkek rövidítése is.
Letöltés >>>

FastestTube
Ha gyakran töltünk le videókat a Youtube-ról, érdemes ehhez telepíteni a FastestTube plug-int. Így a Youtube oldalán a videók alatt megjelenik egy Download gomb, amelyre rákattintva kiválaszthatjuk, hogy milyen méretben és formátumban szeretnénk letölteni a kérdéses videót, majd egy kattintással elindíthatjuk a letöltést. Ennél egyszerűbben talán már meg sem oldható a dolog!
Letöltés >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

A nyolc legjobb dolog a Chrome 8-ban

A Firefox és Opera elkötelezett hívei letöltik majd a „nyolcast”, kipróbálják, és az összes netes fórumon elmondják...

Kiakadtak a kereskedők, mert két hónap forgalomba helyeztetni egy behozott autót

Kiakadtak a kereskedők, mert két hónap forgalomba helyeztetni egy behozott autót

Újabb ingyenes online ármeghatározó segít megbecsülni a lakás értékét

Újabb ingyenes online ármeghatározó segít megbecsülni a lakás értékét

Nyomasztó marad az időjárás a hétvégén, de legalább havazhat

Nyomasztó marad az időjárás a hétvégén, de legalább havazhat