szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A háttérkép kiválasztása minden számítógépen dolgozó számára fontos feladat.

A háttérkép kiválasztása minden számítógépen dolgozó számára fontos feladat. Van, aki a saját nyaraláson vagy családi eseményen készült képeiből válogat, amelyekre ránézve mindig eszébe jut valami kedves emlék. Mások az interneten található milliónyi háttérkép között szemezgetnek, és aktuális hangulatuknak vagy az évszaknak megfelelő fotót választanak.

Az ingyenes FlickWall használatával változatossá tudjuk tenni az asztalunk háttérképét, mert a kis alkalmazás rendszeres időközönként cseréli a fotót, méghozzá az egyik legnagyobb képmegosztó, a Flickr kínálatából.

Beállíthatjuk, hogy háttérképünk mindig a Flickr legnépszerűbb fotója legyen

A programot használhatjuk névtelenül, de hozzárendelhetjük Flickr azonosítónkat is. Ez utóbbi esetben a megjelenített képek kiválasztásakor sokkal több lehetőség közül választhatunk.
A beállítások között elsőként azt kell megmondani, hogy milyen gyakorisággal cserélődjön a háttérkép. Ha itt a „manual” lehetőséget választjuk, akkor később majd egy kattintással válthatjuk a képeket.

Azt, hogy milyen képek jelenjenek meg, két módon adhatjuk meg. Használhatjuk a Flickr teljes képállományát, és abból címkékkel válogathatjuk ki, milyen témájú képeket szeretnénk látni. Itt arra is van mód, hogy a legnépszerűbb vagy a legérdekesebb képeket tartalmazó TOP 100 válogatásokat használjuk.

A tálcán pihenő ikonra kattintva bármikor válthatunk képet

A másik lehetőség, hogy egy-egy felhasználó fotóit varázsoljuk a munkaasztal hátterébe. Ha megadtuk saját Flickr azonosítónkat, akkor olyan képfolyamok is a rendelkezésünkre állnak, amelyeket ismerőseink nem osztanak meg az egész világgal. És természetesen annak sincs akadálya, hogy a saját fényképeinket használjuk.
 
Elindítása utána a FlickrWallt a tálcán találjuk meg, innen tudjuk bármikor megváltoztatni a beállításokat, és a megadott időszaknál sűrűbben váltani a fotókat.
 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„A rendszerszintű rasszizmus folt a nemzet lelkén” – Biden, Harris és Obama is üzent a Floyd-ügy tárgyalása után

„A rendszerszintű rasszizmus folt a nemzet lelkén” – Biden, Harris és Obama is üzent a Floyd-ügy tárgyalása után

Nagyon drágulnak a használt autók, 3,7 millió forint ma az átlagár

Nagyon drágulnak a használt autók, 3,7 millió forint ma az átlagár

Először állítanak kancellárjelöltet a német Zöldek

Először állítanak kancellárjelöltet a német Zöldek