szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

MP4 to MP3 ConverterAz MP4 to MP3 Converter a nevével ellentétben nemcsak e két formátum között jelent átjárást, hanem...

MP4 to MP3 Converter
Az MP4 to MP3 Converter a nevével ellentétben nemcsak e két formátum között jelent átjárást, hanem közel 20 audio- és videoformátumot képes átalakítani, elsősorban MP3 formátumra, de amúgy a kimeneti formátumok között is válogathatunk, ha mégsem MP3-ra van szükségünk.
A használata nagyon egyszerű, csak rádobáljuk a Windows Intézőjéből a fájlokat vagy a zenéket tartalmazó mappákat, kiválasztjuk a kimeneti formátumot és a kívánt minőséget, majd egy kattintás, és a program sorban átkonvertálja a dalokat. Sőt adott esetben akár videókból is kinyerhetjük így a hangsávot, kívánt formátumban, így arra is tökéletes, hogy a Youtube-ról letöltött klipeket alakítsuk át hangfájlokká.
Cikk és letöltés >>>

Awesome Duplicate Photo Finder
A programot pillanatok alatt letölthetjük a készítők oldaláról, méghozzá ingyen. Van belőle hordozható (portable) és telepíthető verzió is. Előbbi előnye, hogy akár egy USB pendrájvon is magunkkal hurcolhatjuk. Az ADPF használata nagyon egyszerű: megadjuk a vizsgálandó mappákat a + jelre kattintva, majd a Start Search gombbal elindítjuk a keresést.
A program listába gyűjti a hasonló képeket, és a vizsgálat befejeztével ebből a listából válogathatunk. Azonnal összehasonlíthatjuk a saját szemünkkel is a kettőt.
Az ADPF egyébként nemcsak a pixelre pontosan egyező képeket találja meg, hanem adott képek különböző változatait is. Így ha különbözik a képméret, az egyik fotó fekete-fehér, a másik színes, az egyik sötétebb, a másik világosabb, vagy akár az egyikről hiányzik egy aprócska részlet, azt már hasonlónak jelöli, megadva a listában százalékosan is a hasonlóság mértékét.
Cikk és letöltés >>>

FlickWall
Az ingyenes FlickWall használatával változatossá tudjuk tenni az asztalunk háttérképét, mert a kis alkalmazás rendszeres időközönként cseréli a fotót, méghozzá az egyik legnagyobb képmegosztó, a Flickr kínálatából.
A programot használhatjuk névtelenül, de hozzárendelhetjük Flickr azonosítónkat is. Ez utóbbi esetben a megjelenített képek kiválasztásakor sokkal több lehetőség közül választhatunk.
A beállítások között elsőként azt kell megmondani, hogy milyen gyakorisággal cserélődjön a háttérkép. Ha itt a „manual” lehetőséget választjuk, akkor később majd egy kattintással válthatjuk a képeket.
Cikk és letöltés >>>

Metro Home
A Metro Home alkalmazás telepítése után egy látványos, örökké mozgásban lévő, mégsem zavaró és bármilyen háttérképhez remekül illeszkedő widgetet kapunk. Láthatjuk rajta a pontos időt, az aktuális időjárási adatokat, pár napos előrejelzést, az aktuális dátumot és díszítőelemként egy képet.
Cikk és letöltés >>>

MKVCleaver
A teljesen nyílt forráskódú MKV-t gyakorlatilag a nagy felbontású (720p, illetve 1080p)  filmek szabványos formátumának tekinthetjük. A különböző részekből álló multimédia fájlból az MKVCleaver nevű programmal kiválogathatjuk és külön-külön elmenthetjük a részeket. A programot a fejlesztő weboldaláról lehet letölteni, de ez csak egy grafikus felhasználói felületet ad az MkvToolNix-hez, amit előzőleg telepíteni kell a számítógépünkre.
A programmal megnyitott MKV állományról azonnal láthatjuk, hogy milyen video-, hang- vagy feliratfájlokat tartalmaz. Csak ki kell jelölni, hogy ezek közül melyeket szeretnénk kiszedni, és az Extract Tracks gombra kattintva indíthatjuk a műveletet. Párhuzamosan több összetevőt, például a video- és a hangsávot is elmenthetjük. A kimeneti könyvtárban a beállításainknak megfelelően elnevezett fájlnevekkel fognak megjelenni a multimédia állományok.
Cikk és letöltés >>>
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Használja a Spotify-t? Önnek is készített egy személyes összefoglalót

Használja a Spotify-t? Önnek is készített egy személyes összefoglalót

Az Egyesült Királyságban és Budapesten is bordélyházat üzemeltetett egy nő

Az Egyesült Királyságban és Budapesten is bordélyházat üzemeltetett egy nő

Az agrártárca helyettes államtitkárát vették őrizetbe korrupciós ügy miatt

Az agrártárca helyettes államtitkárát vették őrizetbe korrupciós ügy miatt