szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Akad, aki már kénytelen, és akad, aki megelőzési szempontból méri vérnyomását, koleszterinszintjét és egyéb...

Akad, aki már kénytelen, és akad, aki megelőzési szempontból méri vérnyomását, koleszterinszintjét és egyéb egészségügyi adatait. Nem árt, ha tisztában vagyunk ezekkel, különösen, ha valamelyik értékkel esetleg gond is van.
A Health Monitor mérésre persze nem használható, a vérnyomásmérőt, vércukorszint-ellenőrző készüléket továbbra is kénytelenek leszünk beszerezni, viszont az adatok nyilvántartásában nagy segítségünkre lehet a program.

Aktuális adatok egy képernyőn

A Readings részben dátumra és időpontra pontosan megadhatjuk a mért értékeket, illetve megjegyzést is fűzhetünk hozzájuk (például leírhatjuk, pontosan mit csináltunk, vagy mondjuk mit ettünk a mérések előtt). A vérnyomás megadásánál a két alapérték és a pulzus mellett azt is rögzíthetjük, melyik karunkon mértünk, és mennyire voltunk stresszes helyzetben, de felvehető az aktuális súly, vércukor- és koleszterinszint stb. is.

Adatfelvétel

Mért értékeink változásait a Charts fülre kattintva követhetjük nyomon, áttekinthető grafikonon. A grafikonokat ki is nyomtathatjuk, variálható elrendezésben és bontásban.
A Reports fülre kattintva részletes listaként is megkapjuk az adatokat, amelyeket aztán kinyomtathatunk, vagy PDF, XLS, DOC, RTF, illetve Crystal Reports formátumban exportálhatunk.

Visszanézhetjük a felvitt adatokat

Ráadásul a programban akár többen is vezethetik az adataikat: a Users fülre kattintva menedzselhetjük a felhasználókat, és azt is megadhatjuk, hogy ki, mely adatokat kívánja rögzíteni a későbbiekben.
Bár a Health Monitor első ránézésre kicsit zavaros, rövid használat után könnyen kiigazodunk benne. Kapunk néhány mintaadatot is, hogy mielőtt használatba vesszük, láthassuk, pontosan miként működnek az egyes funkciók.

Nyomtathatunk vagy PDF-be exportálhatunk részletes adatokat os

Ha tehát vezetnünk kell egészségügyi méréseink adatait valahol, érdemes egy próbát tenni ezzel az ingyenes programmal. Gyógyításra sajnos nem képes, de arra kiváló, hogy bármikor nyomtassunk egy áttekinthető összefoglalást egészségünk alakulásáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Állami pénzből bővülhet a fővárosi CT és MR diagnosztikai ellátás

Állami pénzből bővülhet a fővárosi CT és MR diagnosztikai ellátás

Kézilabda-vb: sima vereség a spanyoloktól

Kézilabda-vb: sima vereség a spanyoloktól

Negyedével nőtt itthon a használt autók átlagára

Negyedével nőtt itthon a használt autók átlagára