szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bár a telepítés folyamatát a programok többségénél varázsló segíti, azért nem mindenki szeret szoftvereket installálni.

Bár a telepítés folyamatát a programok többségénél varázsló segíti, azért nem mindenki szeret szoftvereket installálni. A bizalmatlanságon kívül az is sokat nyom a latba, hogy a programok bizony falják a helyet a merevlemezen, ráadásul – ha rájuk untunk – nem is mindig lehet maradéktalanul eltávolítani őket gépünkről. Szerencsére remek alkalmazásokat, böngészőket, irodai programokat, képnézegetőt, médialejátszót használhatunk, anélkül, hogy gondunk lenne rájuk. A varázsszó most is a cloud, azaz a felhő – ezek a programok ugyanis valahol a neten, egy „felhőben” csücsülnek, és nekünk csak használnunk kell őket.
Mindehhez látogassunk el a Spoon weboldalra, ahonnan azért indulásként egy pugint le kell töltenünk, de tényleg csak ennyi, ettől kezdve fantasztikus szoftvervilág tárul elénk.

Spoon: csupán egy plugint kell telepítenünk

Kattintsunk tehát az Install plugin Spoon gombra, majd a mentés, és az exe fájlra kattintás után kövessük a telepítési lépéseket. Néhány másodperc múlva megjelenik a megnyugtató üzenet: The Spoon Plugin has been succesfully installed, azaz a plugin a gépünkre került.

Nem kellett telepíteni a gépre

A következő lépés egy rövid regisztráció (e-mail-cím, jelszó), majd birtokba vehetjük a programokat. Választék pedig van bőven, mégpedig kategóriákba sorolva. És egyáltalán nem kispályás alkalmazások, hiszen az IrfanView éppúgy megtalálható, mint például a sokak által oly kedvelt VLC MediaPlayer, a 7-Zip, az Opera 10, az Eudora vagy a Skype. És akkor még nem is beszéltünk a fantasztikus játékgyűjteményről, ami külön fülön kapott helyet. Érthetően, hiszen a szerepjátékoktól kezdve a platform játékokon át a különféle puzzle-kig sok tucatnyi játék áll a rendelkezésünkre, egyetlen dolgunk van csupán: elindítani őket. Arról, hogy csak úgy a név alapján ne indítsunk el feleslegesen egyetlen programot sem, rövid, igaz, angol nyelvű ismertető gondoskodik.

És ez csak a böngészőválaszték

Azt hihetnénk, itt van a kánaán, azonban a játékok esetében egy kis csavar azért van a dologban: a legtöbbjük ugyanis csak korlátozott ideig játszható ingyen, utána pár dollárért kell megvenni. A programok többsége azonban valóban ingyenes, így egy próbát mindenképpen megér, különösen ha figyelembe vesszük, hogy tulajdonképpen semmi gondunk sincs velük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Novell: biztonság a felhőkben

A gazdasági környezet változásának hatására egyre inkább előtérbe kerülnek a költséghatékony új technológiák.

Túl olcsónak tartja a Samsung Galaxy S21 Ultrát? Jött belőle egy 22,6 millió forintos változat

Túl olcsónak tartja a Samsung Galaxy S21 Ultrát? Jött belőle egy 22,6 millió forintos változat

Helena Dalli: A járvány utáni helyreállításban is kiemelt szerepet szán az EU a fogyatékkal élők segítésének

Helena Dalli: A járvány utáni helyreállításban is kiemelt szerepet szán az EU a fogyatékkal élők segítésének

Erős tavaszra számíthat az ingatlanpiac

Erős tavaszra számíthat az ingatlanpiac