szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Hogy ebben egészen pontosan mi az újdonság, és hogyan tud ilyet bejegyeztetni az Apple, amikor mindez már sok-sok éve...

 Hogy ebben egészen pontosan mi az újdonság, és hogyan tud ilyet bejegyeztetni az Apple, amikor mindez már sok-sok éve létezik… az jó kérdés. Ne merüljünk azonban el a nemzetközi és USA szabadalmi jogok és fogalmazások útvesztőjében. A lényeg, hogy ha az Apple bejegyeztet ilyesmit (de még ha csak kérelmet nyújt be), akkor az valamilyen készülődést jelent a szóban forgó fronton. Jelen esetben a napenergiával üzemelő mobilok területén.

A teljes szabadalom, kapcsolási rajzzal és sok oldalas technikai leírással együtt itt megtekinthető - nekünk, átlagos mobilfelhasználóknak ebből egyelőre annyi érdekes, hogy pár éven belül valószínűleg érkezik a napenergiával működő iPhone, iPad és iPod. A pár év szinte biztos: még a legoptimistább becslések is két évet jósolnak, mire a szabadalomból valamilyen prototípus lesz. Hogy mennyire jó ötlet ez, és vajon sikeres lesz-e a „napon tölthető iPhone”, azt még korai lenne megjósolni: sok blogger butaságnak tartja, a Techradar forradalminak – mi pedig kivárjuk, és nem bocsátkozunk jóslatokba.

Az Apple igen sok szabadalmat nyújtott be 2010-ben: egészen pontosan 563 darabot. Ezek között szinte minden megtalálható az égvilágon: van iPhone „multitouch screen” (bármi legyen is az), „fast losless encoder”, de van közte új típusú audio-/videokódolás és -tömörítés adatvesztés nélkül (hisszük, ha látjuk). A legérdekesebb azonban kétségtelenül a napelemes okostelefon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megmutatta a Samsung, milyen kamera lesz a következő csúcsmobiljában

Megmutatta a Samsung, milyen kamera lesz a következő csúcsmobiljában

16 nemzetközi újságírószervezet fejezte ki aggodalmát a magyar média helyzete miatt

16 nemzetközi újságírószervezet fejezte ki aggodalmát a magyar média helyzete miatt

A pénteki 20 fok után szombaton a hegyekben havazhat

A pénteki 20 fok után szombaton a hegyekben havazhat