szerző:
hvg.hu/OS
Tetszett a cikk?

A minisztériumok és a kabinet egészének tevékenysége is áttekinthető az összkormányzati portálon, amely pénteken indult el.

2011. január 14-én elindult az új, összevont kormányzati információs portál, amely a korábbi minisztériumi honlapokat hivatott kiváltani. Az új portál egyetlen központi címről - kormany.hu -, áttekinthető szerkezetben teszi hozzáférhetővé a látogatók számára a legfrissebb kormányzati híreket, anyagokat, multimédiás tartalmakat, illetve a sajtó regisztrált képviselői számára nyújt olyan további szolgáltatásokat, mint a sajtótájékoztatók élő közvetítése vagy nagyfelbontású fotó- és videoanyagok letöltésének lehetősége - közölte a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság.

A kormany.hu címen elérhető weboldal az indulást követően nyilvános tesztüzemmódban működik majd (ezt jelzi a béta felirat a nyitóoldal bal felső sarkában is), lehetőséget teremtve az üzemeltetés során összegyűjtött tapasztalatok értékelésére és felhasználására. A próbaidőszak alatt a korábbi minisztériumi honlapok már nem frissülnek, de elérhetőek maradnak - hangsúlyozza a kabinet pénteki közleménye.

A honlap bizonyos aloldalain egyébként Facebook- és Tweet-ajánló gombok is találhatóak. Így például a minisztériumok telefonszámait is lehet ajánlani a Facebookon.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!