szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt héten többször is előfordult, hogy Facebook oldalunk, ismerőseink üzenőfala vagy éppen a képgaléria...

Az elmúlt héten többször is előfordult, hogy Facebook oldalunk, ismerőseink üzenőfala vagy éppen a képgaléria többszöri próbálkozás után sem töltődött be. Ilyenkor az első reakció, hogy egy másik weboldallal ellenőrizzük, vajon a mi internetkapcsolatunk rendetlenkedik-e. Ha más oldalakkal nincs gond, akkor még keresgélhetünk különböző fórumokon, hogy másnak is vannak-e hasonló problémái.
Ezt a munkát azonban meg is takaríthatjuk, ha ellátogatunk a Down Right Now oldalra. Itt folyamatosan ellenőrzik a legnépszerűbb közösségi oldalak, levelezőrendszerek és blogszolgáltatások elérhetőségét. A főoldalon a Blogger, Live Journal, TypePad, Gmail, Hotmail, Yahoo! Mail, Facebook, Ning és Twitter pillanatnyi állapotáról láthatunk egy áttekintő képet.

A cikk írásakor a Facebook és a Twitter bizonytalankodott

Ha valamelyiknek akadozik az elérhetősége, azt kiemelt színnel jelzik, de mindegyikről részletes adatokat is kaphatunk. Ezek között van egy grafikon, ami az elmúlt 24 óra állapotát mutatja. A zölddel jelzett időszakokban zavartalanul, az egyre pirosabb részeknél pedig egyre nehezebben lehetett elérni az adott szolgáltatást. Az adatok gyakorlatilag valós időben érkeznek, így esetenként megnyugodhatunk, hogy nem a mi hibánkból nem tudjuk frissíteni Facebook oldalunkat vagy letölteni Gmail leveleinket.

Az elmúlt heti Facebook hibák több óráig nehezítették az elérést

A monitorozott weboldalak adatai között megtalálhatjuk az adott szolgáltatás hivatalos jelentéseit is az esetenkénti leállásról vagy zavarról, és egy link segítségével a hozzátartozó Twitter oldalra is eljuthatunk, ahol közreadják a legfrissebb információkat.
A Down Right Now saját maga is ellenőrzi a megfigyelt oldalakat, de figyeli az interneten, főleg a Twitteren megjelenő bejegyzéseket is. Természetesen arra is van lehetőség, hogy mi is bejelentsük a Report an Issue linkre kattintva, ha valami gondot észlelünk.     

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
XVI. Benedek: A fanatikus katolikusok még mindig nem hiszik el, hogy nem én vagyok a pápa

XVI. Benedek: A fanatikus katolikusok még mindig nem hiszik el, hogy nem én vagyok a pápa

Banksy festhetett menekülő rabot a híres readingi fegyház falára

Banksy festhetett menekülő rabot a híres readingi fegyház falára

Az Európai Unió egy évnyi emissziójával csökkent tavaly a szén-dioxid-kibocsátás

Az Európai Unió egy évnyi emissziójával csökkent tavaly a szén-dioxid-kibocsátás