szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az úgynevezett passcode megadását csak úgy tudjuk kikerülni, ha a töröljük a korábban megadott kódot, ezt pedig csak a...

Az úgynevezett passcode megadását csak úgy tudjuk kikerülni, ha a töröljük a korábban megadott kódot, ezt pedig csak a telefon teljes tartamának törlésével lehet elérni. Ehhez az iPhone Recovery mode-ot kell használni, de hangsúlyozzuk, hogy ez visszaállítja a gyári beállításokat, és minden korábbi adatunk elvesztésével jár.

Mi történik, ha elfelejtjük?

A művelethez a következő lépéseket kell végrehajtani:

- az USB kábelt csatlakoztassuk a számítógéphez, de az iPhone-hoz ne,
- indítsuk el a számítógépen az iTunest,
- nyomjuk le egyszerre a telefon Home és Power gombját, és tartsuk lenyomva, amíg kikapcsol a készülék,
- nyomjuk le a Home gombot és tartsuk lenyomva, miközben csatlakoztatjuk a telefonhoz az USB kábelt, ennek hatására be fog kapcsolni az iPhone,
- tartsuk továbbra is nyomva a Home gombot, amíg az iTunesban nem jelenik meg egy figyelmeztetés, hogy iPhone-unk Recovery módban van,
- kattintsunk az iTunesban a Summary fülre, majd ezen a Restore gombra.

Ez a figyelmeztetés jelzi, hogy sikerült Recovery módba állítani a telefont

Ennek hatására minden fájl, alkalmazás, beállítás törlődik a készülékről, természetesen az elfelejtett passcode is. A művelet végén a gyári beállításokat tartalmazó készülékünk lesz. Ezek után, ha csak a zenéket, filmeket, alkalmazásokat akarjuk visszatölteni, akkor egy egyszerű iTunes szinkronizálást kell végrehajtani.

Itt tudjuk visszaállítani a gyári beállításokat

Ha pedig egy korábban mentett állapotot szeretnénk visszaállítani, akkor kattintsunk a jobb egér gombbal az iTunes oldalsávjában látható iPhone-ra, majd a megjelenő menüben a Restore from backup... pontra.

Lehetőség van egy korábbi állapot visszaállítására is

Arra azonban figyeljünk, hogy egy olyan állapotot érdemes csak visszatölteni, amikor még nem volt beállítva az elfelejtett kód, ellenkező esetben megint nem fogjuk tudni feloldani képernyőzárat.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Aktuális kedvenceink iPhone 4-re

iMovieKezdjük egy olyan alkalmazással, amely kizárólag az iPhone 4-en használható: az iMovie az Apple saját...