szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az, hogy a háttérképeink automatikusan cserélődjenek, nem nagy kunszt.

Az, hogy a háttérképeink automatikusan cserélődjenek, nem nagy kunszt. Vannak olyan programok, amelyek megoldják egyszerűen ezt, akár a gépen tárolt képek közül válogatva, akár mondjuk az időjárásnak megfelelő képet választva, vagy a Bing, Flickr gyűjteményekből kiemelve fotókat. Ilyenekből rengeteget bemutattunk már, aki erre a linkre kattint, kedvére válogathat.

Gyors regisztráció után feltölthetjük az első képeket

Olyan háttérképet viszont még nem nagyon láthattunk, amelynek tartalma attól függően cserélődik, hogy ismerőseink éppen milyen fotókat osztanak meg az interneten. Nos, a Wallcast pont ez a kategória.

Az eredmény OS X-en...
És - más témát választva - az eredmény Windowson...

A szolgáltatás jelenleg még béta verzióban van, ami leginkább abban nyilvánul meg, hogy a regisztrációs folyamat közben kissé lassú a szerver, de ez a későbbiekben nem oszt, nem szoroz.
A használata egyszerű: regisztrálunk az oldalon (ingyenes), meghívunk néhány ismerőst (nem kötelező, de úgy poénosabb), feltöltünk néhány képet indulásnak, majd telepítjük a kliens alkalmazást Windowsra vagy OS X-re.

Beállítási lehetőségek

Utóbbit elindítjuk a gépen, bejelentkezünk a kapott kóddal, és pár másodperc múlva már testre szabott háttérképünk lesz, egy általános háttér, s rajta elrendezve a feltöltött fotóink. Az alaphátteret egyébként megváltoztathatjuk az Wallcast oldalán elérhető My Wallpaper linken, és ugyanitt tölthetünk fel további képeket is. Ha feltöltünk valamit, az a következő háttérkép frissítéskor természetesen megjelenik az asztalunkon, lecserélve egy korábbi fotót. A frissítési időt mi határozhatjuk meg, de frissülhet azonnal, ha új képet töltünk fel, vagy bármikor, ha rákattintunk a frissítés menüpontra.

A háttér témáját bármikor lecserélhetjük

Szóval feltöltögethetünk magunknak fotókat, ez jópofa, de ettől mondjuk még nem lenne annyira érdekes a dolog. Ám az igazi különlegesség az, hogy meghívott ismerőseink is megoszthatnak velünk fotókat, néhány kattintással. Sőt a mobilunkról (mi az iPhone-os klienst próbáltuk) is küldhetünk fotót magunknak vagy ismerőseinknek az Asztalra.

Így már rögtön izgalmasabb az egész, bármikor szerezhetünk egymásnak kellemes - vagy ha munkahelyi gépre sikerült telepíteni és tréfás kedvűek az ismerősök, akár kínos - perceket egy-egy fotóval, amely automatikusan megjelenik a háttérképen.

Akár a mobilról is feltölthetünk fotókat

Örökké mozgásban lévő, közösségi háttérképünk lehet, ingyen.

Ha valakinek nem annyira tetszene ez a megoldás, de amúgy kedveli a háttérképeket, a cikk alatti Kapcsolódó anyagok részben összegyűjtöttünk néhány korábbi cikket e témakörben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már hárommillió védőoltást adtak be eddig az Egyesült Királyságban

Már hárommillió védőoltást adtak be eddig az Egyesült Királyságban

Hogyan kaphatnék fizetésemelést? Segítenek a közgazdászok!

Hogyan kaphatnék fizetésemelést? Segítenek a közgazdászok!

Újabb Sparoknál lehet hamarosan villanyautót tölteni

Újabb Sparoknál lehet hamarosan villanyautót tölteni