szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Attól tartunk, nem tudnánk két kézen megszámolni, hányféle módszerrel alakítottuk már át szegény Windows felületét az...

Attól tartunk, nem tudnánk két kézen megszámolni, hányféle módszerrel alakítottuk már át szegény Windows felületét az elmúlt néhány évben. De az a helyzet, hogy teljesen a felhasználótól függ, hogy melyik módszert választja. Van, aki beéri a háttérképek váltogatásával, neki itt szolgáltunk megoldásokkal. Akad, aki csak animált hátteret szeretne extraként, neki itt érdemes nézelődnie.
Van, aki kicsit többre vágyik, és hajlandó maga összeválogatni a hozzávalókat, neki itt és itt szolgáltunk tudnivalókkal, és van, aki rögtön OS X-et szeretne faragni a Windowsból (legalábbis a felületéből), neki ezt a cikket javasoljuk.
Emellett például a Windows 7-hez temérdek témát tölthetünk le akár közvetlenül a Microsofttól is, ám ezek mindössze színtémákat, háttérképeket - s némelyik egy-két új hangeffektet - tartalmaznak.
Akadnak azonban megoldások, amelyekkel jobban átvariálhatjuk a rendszer megjelenését.

Egy kattintás és letöltődik a válaszott téma

Az egyik ilyen - magáncélra ingyen használható - csomag a Magic Desktop, amely egyetlen felületen tesz elérhetővé rengeteg ízléses, jól összeállított témát. Ezek letöltése mindössze egy kattintás, és egy újabb kattintással már le is cseréltük a rendszer felületét. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a Magic Desktop nem lesz jó azoknak, akik a WindowBlinds/Wincustomize stílusú skineket kedvelik, amelyekkel szinte a felismerhetetlenségig át lehet alakítani a Windowst.

Ikonokat is cserélhetünk

 

A Magic Desktop kifejezetten ízléses, átlátható témákat kínál, beleértve a háttérképet, az ablakok, a Tálca, a Start menü grafikáját, hangokat, animált egérkurzorokat, rendszerikonokat.

Az eredeti Windows téma is visszaállítható

Mindezt egy kattintásnyi közelségben, kategóriákra osztva, előnézeti képpel, hogy ne érjen minket meglepetés. Ha nem akarunk mindent egyszerre cserélni, akár egyenként is változtathatunk a részleteken.

Animált egérkurzorokat is kapunk a témákkal


Profi, egyszerűen használható és ingyenes. Hol van itt a buktató? Nos, elvileg sehol, gyakorlatilag viszont két negatívuma akad azért a csomagnak.
Az egyik, hogy a letöltés nagyon lassú. Ezt elsősorban a témák letöltésére értjük a programon belül, hiszen a 15 MB-os telepítőkészletet több tükörszerverről és letöltési oldalról is beszerezhetjük, amelyek esetleg gyorsabbak, mint a készítők sajátja. A lassúság persze túlélhető, nem tart órákig, csak hosszú percekig.

Akad némi kockázat...

A másik „negatívum” egyszerűen a Windows működéséből adódik: mivel a rendszer alapból csak a saját felületi témáit hajlandó elfogadni, a különleges skinek használatához a program patcheli a Windows ezen részét. Ez jó esetben semmi gonddal nem jár, de mivel rendszerfájlokhoz nyúl (első indításkor ezért is kéri a rendszer újraindítását), így valamennyi rizikó csak van a dologban (lehet olyan vírusirtónk is, amelyik ezt nem engedi neki!).

Témakörökre osztva válogathatunk

Szóval egy visszaállítási pont létrehozása, és fontos adataink biztonsági mentése erősen javasolt (utóbbi amúgy mindig jól jön)!
Nálunk egyébként nem okozott gondot a Windows 7 Ultimate-nek a dolog, minden úgy ment, mint a karikacsapás: telepítettünk, újraindítottunk, letöltöttünk néhány témát és átformáltuk a rendszer felületét. Vállalkozó kedvű olvasóink most ugyanezt megtehetik, hogy kicsit otthonosabbá tegyék a Windowsukat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!