szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A könnyen kezelhető, bárki számára ingyenesen igénybe vehető webalapú alkalmazás az APC TradeOff Tools egyik...

A könnyen kezelhető, bárki számára ingyenesen igénybe vehető webalapú alkalmazás az APC TradeOff Tools egyik legnépszerűbb eszköze. Segítségével összehasonlítható két UPS-rendszer hatékonysága, illetve az alkalmazás azt is megmutatja, hogy az egyes UPS-ek milyen hatással vannak a vállalat energiaköltség-megtakarítására valamint CO2 kibocsátására.

Az alkalmazás segítségével korábban is összehasonlíthatóak voltak a különböző, felhasználó által definiált UPS-ek, beleértve a nem APC termékeket is. Az új funkciók segítségével azonban külön ellenőrizhetők az US és az európai feszültségszinteken működő UPS-ek, és a korábbinál rugalmasabban beállítható paraméterek segítenek a különböző UPS konfigurációk kiválasztásában.
A kalkulátor külön érdekessége, hogy automatikusan kiszámítja a helyi átlagos energiaköltségeket (lásd: ábra), pl. Magyarország választása esetén forintban adja meg azokat.

UPS hatékonyságnövelő kalkulátor, működés közben
„Az UPS Efficiency Comparison Calculator gyors és egyszerű lehetőséget nyújt két UPS konfiguráció összehasonlítására, ráadásul párhuzamos UPS konfigurációkat és redundáns rendszereket is ellenőrizhetnek vele. Az eszköz ismeri az APC UPS-ek hatékonysági jellemzőit, de néhány paraméter megadását követően képes felrajzolni más UPS-ek hatékonysági görbéjét is” – mondta Szarka Attila az APC by Schneider Electric vezető rendszermérnöke. „A görbék összehasonlítását megkönnyíti a mozgatható kurzor, amivel a felhasználó által választott terhelési szinten számolja ki a két UPS éves veszteségét és üzemeltetési költségét” – tette hozzá Szarka Attila.

Az UPS hatékonyságnövelő kalkulátor jellemzői (az újdonságok *-gal jelölve):
- A felhasználó által definiált UPS paramétereivel bármilyen UPS (nem APC termékek is) összehasonlíthatók
- Paraméterezhető hatékonysági diagram
- CO2-kibocsátás és öko-lábnyom számítás
- UPS-ek éves veszteségének összehasonlítása felhasználó által választott terhelési szinten
- * Külön ellenőrizhetők az US és az európai feszültségszinteken működő UPS-ek
- * Rugalmasabban beállítható paraméterek segítenek a különböző UPS konfigurációk kiválasztásában
- * A telepítési ország választásával automatikusan számolja a helyi átlagos energiaköltségeket

Az alkalmazás az eredményeket – így többek között az UPS-rendszerek hatékonyságát és a CO2-kibocsátást normál és a felhasználó által kiválasztott terhelés mellett – grafikonon ábrázolja. A megoldás nemcsak informatikai környezetbe szánt UPS-ek esetén segíti a felhasználók munkáját, de használata az adatközpontok tervezését, modellezését és ellenőrzését is jelentősen megkönnyíti.

Az UPS összehasonlító alkalmazás az alábbi oldalon érhető el >>>

* * * FÉLMILLIÓ FORINTOT IS MEGTAKARÍTHAT EGY KÉTMILLIÓ FORINTOS HITELEN

THM-plafon ide vagy oda, havonta több ezer forintot is spórolhat, ha megfontoltan választ személyi kölcsönt. A hvg.hu és a Bank360 Személy Kölcsön Kalkulátorával könnyedén, mindössze néhány kattintással összahasonlíthatja különböző bankok ajánlatait. Ha kétmillió forintot igényel 72 hónapra, akkor egy kedvező kölcsön kiválasztásával akár félmillió forintot is spórolhat a hitel teljes futamideje alatt. Ide kattintva szabadon kalkulálhat, akár magasabb összegre vagy rövidebb futamidőre is összehasonlíthatja az ajánlatokat. Ha meglévő hitelét rendezné egy adósságrendező személyi kölcsönnel, akkor kattintson ide, ha pedig autóvásáráshoz keres kölcsönt, akkor pedig ide!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Federico Finchelstein: Orbán egy mini-Trump

Federico Finchelstein: Orbán egy mini-Trump

Brexit-hatás: a Cityben drámai mértékben csökkentek az új munkahelyek

Brexit-hatás: a Cityben drámai mértékben csökkentek az új munkahelyek

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte