szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A QR-kód egy kétdimenziós vonalkód, ami nevét az angol Quick Response rövidítéséből kapta.

A QR-kód egy kétdimenziós vonalkód, ami nevét az angol Quick Response rövidítéséből kapta.  A négyzet alakú, apró fekete-fehér négyzetekből álló ábra sarkaiban nagyobb méretű, jellegzetes mezőket találunk, amelyek megkönnyítik a beolvasást és az értelmezést. Ezek miatt szinte bármilyen szögből fényképezve, akár elforgatva is, könnyedén azonosítható és feldolgozható jelet kapunk. Az ábrába egy teljes címjegyzék rekordot is lehet kódolni, ami tartalmazza egy személy nevét, munkahelyét, telefonszámát, e-mail-címét, hagyományos címét, valamint a hozzá tartozó weboldalt és még kiegészítő megjegyzést is. Az okostelefonokban futó kódolvasó ezt már könnyen hozzá tudja adni a telefon címjegyzékéhez, így nem kell kézzel beírni azokat az adatokat, amit egy névjegykártyán találunk.

A Tec-It oldalán egy olyan ingyenes szolgáltatást találhatunk, amelynek a segítségével megtervezhetjük saját névjegykártyánkat, és annak egy adott részén az adatainkat tartalmazó QR-kód is megjelenik.

Több névjegykártya-minta közül választhatunk

Az elektronikus névjegykártya tervezésének első lépéseként tucatnyi félkész minta közül választhatunk, amit majd a saját adatainkkal fogunk feltölteni. A kiválasztott sablon mellett találjuk azokat a mezőket, amelyekbe sorra beírhatjuk a munkahelyünk nevét, weboldalcímét, beosztásunkat, nevünket, hagyományos és e-mail-címünket, telefon- és faxszámunkat. Még egy URL címet is megadhatunk, ahol az a logo található, amit szerepeltetni akarunk a névjegykártyán.

Még saját logót is használhatunk

A Preview gombbal ellenőrizni tudjuk, hogy minden a helyén van-e a kártyán, és egy QR-kód olvasóval rendelkező mobillal azt is megnézhetjük, jó adatokat tartalmaz-e a kód. Ha minden rendben van, akkor a Generate PDF megnyomásával kaphatjuk meg a névjegyeinket tartalmazó PDF fájlt, amit azután kinyomtathatunk.  

PDF állományban kapjuk meg a QR-kódot is tartalmazó kész névjegyeket

Ha egy így készült névjegykártyát nyújtunk át valakinek, akkor biztosak lehetünk benne, hogy pontosan azok az adatok fognak telefonjának címjegyzékébe belekerülni, amelyek a kártyán szerepelnek, és nem kell ezeket pötyögni a legtöbbször kisméretű vagy éppen szoftveres billentyűzeten. 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vers mindenkinek: összegyűjtöttük, mely költők kaptak szobrot mostanában

Vers mindenkinek: összegyűjtöttük, mely költők kaptak szobrot mostanában

Bezárt a 120 éves Jeliszejevszkij élelmiszerbolt

Bezárt a 120 éves Jeliszejevszkij élelmiszerbolt

Horvátország részben fedezné a hazatérő turisták Covid-tesztjeit

Horvátország részben fedezné a hazatérő turisták Covid-tesztjeit