szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ha szeretnénk kiszedni az ikonokat EXE vagy DLL fájlokból, és lementeni azokat az eredeti ICO formátumban vagy éppen...

Ha szeretnénk kiszedni az ikonokat EXE vagy DLL fájlokból, és lementeni azokat az eredeti ICO formátumban vagy éppen BMP, PNG képként, akkor ne keressünk tovább. Az iconViewer tökéletesen leegyszerűsíti a dolgot.

Ikonok az egyik DLL fájlban

Csak töltsük le a programot, telepítsük, és ettől kezdve, ha egy alkalmazásra, DLL fájlra, vagy éppen egy ICO állományra kattintunk a jobb oldali egérgombbal, a Tulajdonságok panelen találunk egy Icons fület is, amelyben láthatjuk, hogy milyen ikonok, milyen méretben rejtőznek az adott fájlban (egy ICO, azaz ikon fájl esetében persze csak a különböző méretváltozatokat fogjuk látni).

Beállítási lehetőségek

Az itt látható ikonok közül bármelyiket lementhetjük ICO, BMP vagy PNG képként, a BMP fájlok esetében akár azt is megadhatjuk - az Options gombra kattintva a mentés előtt -, hogy milyen háttérszínt kapjon a kép az eredetileg áttetsző részeken. A mentés mellett természetesen vágólapra is másolhatjuk az ikonokat.

Több formátumba is menthetünk

Akinek esetleg mégis inkább szabadon felhasználható ikongyűjteményekre lenne szüksége ahelyett, hogy programokból és DLL fájlokból bányássza ki az apró képecskéket, annak ajánlhatjuk korábbi cikkeinket, amelyekben kiváló minőségű ikonokhoz mutattunk letöltési lehetőséget, ráadásul nemcsak Windowsra, hanem Macre és Linuxra is.
Az egyik ilyen anyagot itt, és további kettőt pedig itt, illetve itt találnak.
Sőt, mutattunk már egy remek ingyenes ikonszerkesztőt is, amelynek a segítségével saját ikonokat kreálhatunk, vagy átdolgozhatunk letöltötteket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!