szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hackerek támadtak meg egyiptomi kormányzati portálokat szerdán, rögtön azután, hogy az afrikai országban helyreállították az internet-szolgáltatást.

Az önmagát Anonymusnak nevező hackerek laza nemzetközi csoportja a tájékoztatási minisztérium és a kormányzó Nemzeti Demokrata Párt weboldalát bénította meg. Szerda este egyik szájtot sem lehetett megnyitni New Yorkban.

A Twitteren közzétett üzenetében a csoport vállalta a felelősséget az akcióért, és közölte, azért akadályozzák a honlapok működését, hogy így fejezzék ki támogatásukat az egyiptomi kormányellenes tüntetőknek.

Ugyanez a csoport novemberben és decemberben az amerikai titkos dokumentumok és diplomáciai táviratok százezreit kiszivárogtató WikiLeaks védelmében lépett akcióba. Fiatalok ezrei támadták meg a WikiLeaks működését ellehetetleníteni próbáló cégek, így például a MasterCard és a Visa honlapjait. A két bankkártyacéggel az volt a bajuk, hogy nem voltak hajlandóak teljesíteni a pénzátutalásokat a WikiLeaks számlájára.

Egy névtelenül nyilatkozó hacker elmondta, hogy ezúttal jóval kisebb volt a résztvevők száma, ugyanis az egyiptomi kormányzati honlapokat jóval könnyebb volt feltörni.

A módszer egyébként most is ugyanaz volt. A magát hacktivista, vagyis hackerakciókat végrehajtó aktivista közösségként definiáló csoport tagjai egy bárki által letölthető szoftverrel szervezték gépeiket internetes botnet-hálózatba, amely a központilag beállított webcímeket terhelte túl sorozatos lekérdezésekkel.

Egyiptomban múlt hét pénteken állították le az internet-szolgáltatást, és csak szerdán oldották fel a zárlatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Békés átmenetet vár a NATO Egyiptomban

A demokráciába vezető békés átmenetet vár a NATO Egyiptomban - jelentette ki szerdai brüsszeli sajtótájékoztatóján Oana Lungescu, az észak-atlanti szervezet szóvivője.

MTI Világ

Az egyiptomi Tahrír téren tetőfokára hágott az erőszak

Az egyiptomi tüntetések kezdete óta egyre többször lépnek kapcsolatba kairói kollégáikkal az Obama-kormányzat tagjai, hogy békés és rendezett politikai átmenetet sürgessenek az afrikai országban, ahol a kormányellenes tüntetések kilencedik napján minden eddiginél nagyobb erőszak uralta el az utcákat.

Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?