szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ha esetleg valaki nem ismerné a híres 4chan-t, vagy általában véve a „csanokat”, akkor gyorstalpalónk segítségével...

Ha esetleg valaki nem ismerné a híres 4chan-t, vagy általában véve a „csanokat”, akkor gyorstalpalónk segítségével hamar képbe helyezheti magát.

A 4chan, mint az internetes szubkultúra olvasztótégelye, már számtalanszor került a hatóságok (és az FBI) látókörébe. Most azonban maga a netes fórum kereste meg az FBI-t, az egyik üzengető - név szerint Ali Saad, Michiganből – ugyanis azzal kérkedett, hogy nemsokára egy AK47-essel vérengzést fog rendezni iskolájában, sőt még azt is jelezte, hogy az eseményt a neten is közvetíti, a népszerű Stickam nevű webkamera oldal segítségével.    Ez már a 4chan üzemeltetőinek is sok volt, és átadták Ali személyes adatait (jelen esetben IP címét) a hatóságoknak, akik lerohanták a netezőt dearborni otthonában, de persze fegyvereket nem találtak.

Azt mondja csak viccelt...

Találtak viszont néhány fiatalkorúakról készített képet a PC-jén, s bár Ali azzal védekezik, hogy a vérengzéssel kapcsolatos fenyegetéseket csak viccből írta az üzenőfalra, most mégis a bíróságon fogja találni magát, ha másért nem akkor gyermekpornográfia letöltéséért és tárolásáért. Az esetnek két tanulsága is van. Az egyik: Amerikában, ha valakihez kimegy az FBI, akkor biztos, hogy találnak a gépén gyerekpornót, a másik az, hogy nem érdemes vérengzéssel viccelődni, még az anonimitásáról híres 4chan-on sem. Mert nem is annyira anonim. Ali Saad tárgyalása február 25-én kezdődik. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!