szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ashampoo Slideshow Studio 2010Egy könnyen használható video-slideshow készítő, amelynek felületét ráadásul magyarra is...

Ashampoo Slideshow Studio 2010
Egy könnyen használható video-slideshow készítő, amelynek felületét ráadásul magyarra is átállíthatjuk. Segítségével a fotóinkból pillanatok alatt készíthetünk látványos átmenetekkel tarkított videókat. A programk WMV formátumba képes exportálni a videónkat.
Cikk és letöltés >>>

Sanboxie
A Windowsban szorosan összefügg egy alkalmazás és a rendszer többi része. Persze fagyogat az Apple rendszere is, sőt a Linux is, ott azonban többnyire csak a szóban forgó alkalmazás fagy le, azt bezárva tovább dolgozhatunk.
A Windows 7 (és már a Vista) is sokat javított ezen a helyzeten, ám még mindig messze van az optimálistól: egy Windows 7 is képes „elszállni” egy-egy komolyabb szoftver-probléma miatt, holott napjainkban ez már nem lehetne természetes, sőt!  Szerencsére erre is van megoldás! Például futtassunk minden alkalmazást egy saját kis „burokban”, így bárhogyan is garázdálkodik (lefagy, esetleg vírust enged be) a szóban forgó program, mindez azon a bizonyos burkon belül marad, az operációs rendszerhez hozzá sem érhet. A megoldás neve Sanboxie.
Cikk és letöltés >>>

Internet Explorer 9 RC
Az RC verzióban ugyanis bemutatkozik az anonim böngészést biztosító Tracking Protection mód (ez többek között törli/blokkolja a sütiket), és kedvünk szerint letilthatunk ActiveX objektumokat is az oldalakon (mindkettő a Safety részben érhető el). Persze lényeges szempont még a HTML5 és WebM támogatás is.
Az RC már kiadás előtti változat, így elvben minden olyan funkciót megtalálunk benne, amit a véglegesben látni fogunk majd.
Ettől függetlenül elsősorban azok telepítsék csak, akik éppen kísérletező kedvükben vannak, s nem kockáztatják a munkát, vagy fontos adatok épségét, hiszen ez még nem a végleges változat.
Cikk és letöltés >>>

PC Speed Optimizer
Az Avanquest szoftverel kitakarítja a felesleges Registry bejegyzéseket és fájlokat, törli a feleslegessé vált parancsikonokat, és eltakarítja az átmeneti állományokat is. Emellett képes optimalizálni a rendszer beállításait és szerkeszthetjük vele az automatikusan induló programok listáját is. Nem csodaszer, de adott esetben hasznos lehet.
Cikk és letöltés >>>

Snackr
Manapság a legfontosabb és leggyorsabb hírforrás sokak számára az internet, az RSS feedek pedig folyamatos hozzáférést biztosítanak a legfrissebb anyagokhoz is. Már csak azt kellene megoldani, hogy ezek mindig szem előtt legyenek. Nem gond, erre is van megoldás!
Egészen pontosan több megoldás is létezik, de mi most egy olyat ragadunk ki a tömegből, amelyet több platformon is lehet használni, ráadásul amilyen látványos, olyan hasznos is.
Ez nem más, mint a Snackr, amely az Adobe Air keretrendszerére épül, így Windowson, OS X-en és Linuxon egyaránt futtatható (az Adobe Air természetesen kell hozzá, de ha ez nem lenne fent a gépünkön, a telepítéskor automatikusan felkerül).
A Snackr az első indítás után alapértelmezésben a képernyő alsó részén mutatja a híreket, futófény-szerűen. Első alkalommal választhatunk, hogy egy minta feedet kérünk, vagy mi állítjuk össze, milyen hírforrások anyagai jelenjenek meg, akár a Google Reader gyűjteményünk alapján is.
Cikk és letöltés >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek országszerte

Zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek országszerte

281 ezer menedékkérő kapott védelmet tavaly az EU-ban, Magyarországon 130 fő

281 ezer menedékkérő kapott védelmet tavaly az EU-ban, Magyarországon 130 fő

Erzsébet nem azért lett királynő, hogy lemondjon

Erzsébet nem azért lett királynő, hogy lemondjon