szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Valószínűleg elhisszük, főleg ha például a CNN weboldalán vagy hasonló vezető portál nyitóoldalán botlunk bele.

 Valószínűleg elhisszük, főleg ha például a CNN weboldalán vagy hasonló vezető portál nyitóoldalán botlunk bele. Még az is meglehet, hogy rögtön kidobjuk Twiterre, FB-re, lájkoljuk vagy emailben elküldjük valakinek. Majd csodálkozva látjuk a választ barátainktól: ők is megnézték, de semmi ilyesmi nincs a szóban forgó oldalon. Mégis, mi történhetett? Mit láttunk?

Nos, az USA nem rohanta le Egyiptomot, mi viszont valószínűleg mobil eszközzel neteztünk, egy hotspoton keresztül, és beleestünk a legújabb csapdába, melynek neve Newstweek. A Newstweek nem más, mint egy eszköz, mellyel a hacker-palántáknak (ne nevezzük őket igazi hackernek, még megsértjük a valódi hackereket) nincs más dolguk, mint csatlakoztatni egy hotspotra, és aki rácsatlakozik, annak máris olyan híreket mutathatnak, amilyet csak akarnak. A felhasználó persze nem vesz észre belőle semmit – csak kicsivel később jön rá, hogy átverték, miután több forrásból is ellenőrizte a hírt.

A projekt (és az eszköz is) két berlini művész Julian Oliver és Danja Vasiliev találmánya, abba valószínűleg ők sem gondoltak bele, hogy az eszköz ilyen hamar ilyen népszerű lesz, és valószínűleg abba sem, hogy ez az egész inkább káros, mint „jópofa”.

A Newstweek az alábbi videón látható, működés közben: nem is túl bonyolult…

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Játékot csináltak 2020 szörnyűségeiből – böngészőből indíthatja

Játékot csináltak 2020 szörnyűségeiből – böngészőből indíthatja

A gazdaságvédelemre szánt pénzeknek legfeljebb a negyede mehetett válságkezelésre

A gazdaságvédelemre szánt pénzeknek legfeljebb a negyede mehetett válságkezelésre

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID