szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Legyen szó háttérképgyűjtő oldalakról, a Facebookról, de bármilyen egyéb site-ról, amelyen képek (is) vannak (pl.

Legyen szó háttérképgyűjtő oldalakról, a Facebookról, de bármilyen egyéb site-ról, amelyen képek (is) vannak (pl. eBay, Picasa), ha ezeket nagyobban is meg szeretnénk nézni, akkor rájuk kell kattintani, és az esetek nagy többségében látjuk is a nagyobb méretet. Mindez igazán nem túl megterhelő, de még ennél is van egyszerűbb lehetőség, legalábbis a Chrome-ot használók számára.
Ehhez le kell tölteni a Hover Zoom Chrome-kiegészítőt innen, vagy Firefoxra innen.  

Csak ráállunk az egérrel, s máris nagyban látjuk a képet

Ha ezután olyan oldalra jutunk, amelyik direkt linket tartalmaz a képhez, felül, a böngésző címsorában megjelenik egy nagyítós ikon, s ha ezután az említett oldalakon lévő képekre állunk az egérrel, azonnal megjelenik a nagyított változat. Ha erre a kis ikonra rákattintunk a jobb egérgombbal, akkor a helyi menü Beállítások opcióját választva, jó pár jellemzőt beállíthatunk, például hogy mikor jelenjen meg a nagyított kép, vagy hogy mennyire legyen átlátszó. Le is tilthatunk oldalakat a Hover Zoom pásztázása alól, és billentyűkombinációt is meghatározhatunk, amellyel elindítjuk a képnagyítót.
Aki sokat szörfözget a neten, és sokszor nézeget képeket, annak mindenképpen érdemes letöltenie ezt a kiegészítőt, hiszen szinte észrevétlenül teszi egyszerűbbé a képek megtekintését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

A TOP 10+1 idei Chrome-kiegészítő

Nem is olyan régen számoltunk be arról, hogy a Chrome-hoz immár több mint 8500 kiegészítést tölthetünk le, ami bizony...

techline.hu Tech

Letölthető a Firefox 4 beta 11

A legújabb béta verzió a hivatalos Firefox 4 béta oldalról is elérhető már, az alábbi linkről pedig tetszőleges...

Kutatások eredménye: 4-5 hónap után már érződik az e-biciklizés hatása

Kutatások eredménye: 4-5 hónap után már érződik az e-biciklizés hatása

A felvonóról kiabáltak le a síelőnek, hogy üldözi egy medve

A felvonóról kiabáltak le a síelőnek, hogy üldözi egy medve

Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson

Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson