szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A redmondi cég az Xbox 360 nevű konzoljához kifejlesztett, mozgásérzékelős játékrendszer továbbfejlesztéséhez szeretné felhasználni az amatőr hackerek ötleteit.

A BBC értesülései szerint a Microsoft célja, hogy olyan, amatőrök által fejlesztett szoftverek jöhessenek létre, amelyeket kísérleti célból ki lehet próbálni a Kinect nevű kiegészítőn. A Kinect lényege, hogy a játékosok nem gombokkal irányítják a játékokat, hanem testmozgásukkal végzik el a különböző vezérlő mozdulatokat, amelyeket a tévé tetejére helyezett nagyfelbontású kamera érzékel és értelmez.

A Microsoft tavasszal teszi elérhetővé szoftverfejlesztő készletét (SDK), amelynek használatával az amatőr szoftverfejlesztők betekintést nyerhetnek a vállalat eddig szigorúan őrzött technológiai titkaiba. Egyelőre csak magáncélra teszik elérhetővé az SDK-t, azonban a cég közleménye szerint a közeli jövőben kereskedelmi célokra is felhasználható lesz a fejlesztő készlet.

A hackerek képzelőerejét már eddig is komolyan megmozgatta a Kinect, amely tavaly novemberi bemutatója óta számos hobbiprojekt központi elemévé vált: többek között például háromdimenziós fotók készítésére is felhasználták. A Microsoft reméli, hogy az amatőr fejlesztők bevonásával új, innovatív alkalmazási módszerek jöhetnek létre.

„Ahogy az újító technológiák elérik a játékosok bizonyos hányadát, olyan kreatív és találékony felhasználási módok jelennek meg, amelyek egészen új lehetőségeket nyitnak meg a számítástecnhika világában” – nyilatkozta Craig Mundie, a Microsoft kutatási és stratégiai vezetője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Bemutatták az Xbox 360 mozgásérzékelős konzolját

Kinect névre keresztelték az Xbox 360 játékkonzol Natal munkacímen fejlesztett mozdulat- és érzelemfelismerő hardverét, amelyet a héten kezdődő Los Angeles-i E3 videojáték-vásáron láthat először a nagyközönség.

MTI Tech

Tíz nap alatt egymilliót vittek el a Kinect játékvezérlőből

Egymillió darabot értékesítettek a Microsoft 3D játékkonzoljához készült mozgásérzékelős vezérlőből a bemutató utáni első tíz nap alatt. A szoftvercég szerint a kedvező adatok alapján minden esély megvan arra, hogy az év végéig 5 milliónál is több Kinect találhat gazdára.

Évi több száz milliárd dollárt bukik a világ, mert nincs szemüvege mindenkinek, akinek kell

Évi több száz milliárd dollárt bukik a világ, mert nincs szemüvege mindenkinek, akinek kell

Luxuslakásokat és új boltot épített az OTP és a Lidl, 13 évvel a hely megvásárlása után jöhet a nyitás

Luxuslakásokat és új boltot épített az OTP és a Lidl, 13 évvel a hely megvásárlása után jöhet a nyitás

Ilyen az élet most Izraelben, ahol a lakosság felét már beoltották – videó

Ilyen az élet most Izraelben, ahol a lakosság felét már beoltották – videó