szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Zelda (és főhőse „Link”) a játéktörténelem egyik legnagyobb sikersztorija.

 A Zelda (és főhőse „Link”) a játéktörténelem egyik legnagyobb sikersztorija. Az eredeti, „The Legend of Zelda” névre hallgató, immár huszonöt éves első epizód Japánban látta meg a napvilágot, a Nintendo műhelyében „Zeruda no Densetsu” címmel. Azóta csak „Zeldaként” emlegetik, és sokan a mai napig a világ legjobb játékainak tartják a széria – főleg régebbi – darabjait.

2010 áprilisával bezárólag a Zelda sorozatból (hiszen azóta számos folytatás és feldolgozás is készült) 59 millió darabot adtak el világszerte, de készült már belőle rajzfilmsorozat és képregény is.

Az évforduló hatására kisebb Zelda-mánia tapasztalható a neten: a Youtube tele van évfordulós videókkal, sőt az IGN egyenesen odáig pörgette a témát, hogy 2011-et „Zelda évének” kiáltotta ki.

 

Annyi biztos, hogy az ősrégi, kaland-akció-logikai játék keveréket kivétel nélkül mindenki szereti, az apró főhős és az állandóan megmentésre váró Zelda hercegnő mindenkiben pozitív és nosztalgikus gondolatokat ébreszt. Legalábbis az idősebb generáció tagjai közül. Aki pedig nem ismerné a klasszikust, az az impozáns mennyiségű adattal rendelkező ZeldaWiki-ből mindent megtudhat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Kipróbáltuk - Puzzle Quest 2

Van egy bizonyos összetevő, ami az egyik játékot – legyen az bármilyen ronda, bugos, elavult és kezelhetetlen -...

Új helyszínnel bővül a Forma-1 versenynaptára

Új helyszínnel bővül a Forma-1 versenynaptára

A Forma-1 olasz futama mentén mutatják be élőben az Alfa Romeo Giulia csúcsváltozatát

A Forma-1 olasz futama mentén mutatják be élőben az Alfa Romeo Giulia csúcsváltozatát

Fürjes helyett Palkovics csinál helyet a kínai egyetemnek Budapesten

Fürjes helyett Palkovics csinál helyet a kínai egyetemnek Budapesten