szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A program bétájáról korábban már írtunk, most azonban megjelent az első végleges verzió, ráadásul rögtön két...

A program bétájáról korábban már írtunk, most azonban megjelent az első végleges verzió, ráadásul rögtön két változatban. Az ingyenes Skitch mellett elérhető a Skitch Pro is (éves előfizetési díja jelenleg 15 dollár), ami extra szerkesztő funkciókat, fokozott biztonságot és szélesebb körű megosztási lehetőségeket kínál.  

A Free programmal a képernyőképen kívül, a Macek beépített kamerájával is rögzíthetünk képeket. Minden képet automatikusan archivál az alkalmazás a számítógépen, így tetszőleges időre visszamenőleg el tudjuk érni a képernyő- és kamerafotókat. A képeket a szélüknél megfogva pontosan körbevághatjuk, geometriai alakzatokat, szabadkézi rajzokat és szövegeket helyezhetünk el rajtuk.

Egyszerűen készíthetünk képet nagy méretű weboldalról

A könnyebb visszakeresés érdekében a Skitch.com oldalra feltöltött képeket csoportosíthatjuk és címkéket írhatunk hozzájuk. És ha már a feltöltésnél tartunk, érdemes kiemelni, hogy a programmal előzetes beállítás után, közvetlenül elküldhetjük a képeinket a leggyakrabban használt közösségi oldalakra. Természetesen azt is szabályozhatjuk, hogy ki láthassa ezeket. A Skitch.com oldalán tárolt nyilvános képekhez megjegyzéseket fűzhetünk, és követhetjük mások feltöltéseit.

A régebben készített képernyőképek között is keresgélhetünk

Mindezeken kívül a fizetős, Pro változattal olyan képernyőképeket is készíthetünk, amelyeken egy weboldal teljes tartalma szerepel, még akkor is, ha annak nem minden része fér el a monitoron. A szerkesztési műveletnél TIF, GIF, SVG és PDF formátumban is elmenthetjük a képeket, amelyekre átlátszó rajzokat és feliratokat, valamint vízjelet is tehetünk.

Látványos rajzokkal, megjegyzésekkel láthatjuk el a képeket

Az egyszerű átméretezéshez több előre definiált sablont használhatunk.  Ez a változat SSL titkosítással tölti fel a képeket, és nincs korlátozva, hogy mennyit tárolhatunk belőlük a Skitch szerverén.   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!