szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A legtöbb felhasználó esetében máris működik: kikerült a rendszerből a jó öreg megosztás, azaz a „share” funkció...

 A legtöbb felhasználó esetében máris működik: kikerült a rendszerből a jó öreg megosztás, azaz a „share” funkció; szerepét teljesen átveszi a like. Mostantól, ha „lájkolunk” valamit, akkor az egyben megosztásra is kerül: automatikusan postázzuk az üzenőfalra, összefoglalóval, előnézeti képpel és minden hozzávalóval együtt, akárcsak előtte a megosztás funkcióval.

Malorie Lucich, a Facebook szóvivője tegnap megerősítette: bár továbbra is működni fog a megosztás funkció (muszáj is neki, hiszen weboldalak millióiba integrálták, és nem lenne szerencsés lecserélni), magán a Facebookon már nem fejlesztik, illetve használják tovább ezt a funkciót. A szóvivő elmondása szerint szeretnék, ha előbb utóbb teljesen a „like” funkció venné át a közösségi megosztás/megjelölés/visszajelzés funkciókat.

 

A váltás logikusnak tűnik: sok felhasználó nem értette, hogy megosztás után miért is kellene még külön egy „like” gombra is kattognia, ha valami érdekeset talál. A két funkció egybevonásával ez a kis probléma is elhárul: ha valamit szeretünk, akkor logikus, hogy szívesen meg is osztanánk, nem?

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Facebook-használat = stressz?

Kétszáz embert faggattak egy kutatás keretében az egyik edinburghi egyetemen Facebook-használati szokásaikról.

Trump: Az a hihetetlen utazás, amelyet négy évvel ezelőtt együtt kezdtünk, még korántsem ért véget

Trump: Az a hihetetlen utazás, amelyet négy évvel ezelőtt együtt kezdtünk, még korántsem ért véget

Ezekkel a számokkal nyerhetett majdnem kétmilliárdot a lottón

Ezekkel a számokkal nyerhetett majdnem kétmilliárdot a lottón

Vetkőzésen, kémkedésen, egy mozdulaton át is kiderülhet, milyen esendőek vagyunk

Vetkőzésen, kémkedésen, egy mozdulaton át is kiderülhet, milyen esendőek vagyunk