szerző:
techline.hu

Gabe ezzel persze nem találta fel a spanyolviaszt, és bár a Steam az egyik legnagyobb digitális...

 Gabe ezzel persze nem találta fel a spanyolviaszt, és bár a Steam az egyik legnagyobb digitális játékforgalmazó-platform, azért koránt sincs szó arról, hogy ne vásárolhatnánk játékszoftvereket pl. konzolokon keresztül. A „PC-ről kitörés” tehát; bár hangzatos; valójában már megtörtént.

GDC (Game Developers Conference) még csak pár napja kezdődött, de hatása máris érződik. Egyre másra jelennek meg a „világmegváltó” sajtóbejelentések. Doug Lombardi, a Valve marketingvezetője ma például bejelentette, hogy nemsokára a televíziók képernyőjén is élvezhetjük a Steam szolgáltatásait.

„Mikor elindítottuk a szolgáltatás MAC verzióját, a remek fogadtatásból nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy a termékünk jóval több, mint egy PC-s szolgáltatás. A Portál 2 kampány (a Portal a Valve egyik hatalmas sikerű játéka – a szerk.) kapcsán nemsokára elindul a PS3 verzió is. A PS3 verzióhoz lefejlesztett ún. nagyképernyős mód pedig már szinte követeli a további fejlesztéseket a televízió irányába…”

Sajnos részletekbe nem mentek bele a sajtótájékoztatón, így csak annyit tudtunk meg, hogy a „tévés” Steam tartalmazni fog valamilyen kontroller-támogatást és speciális, televíziókra kialakított (valószínűleg egyszerűbb) navigációt is.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!