szerző:
techline.hu

A világ az elmúlt 2 évben a válságról és talán pont a recesszió hatására megszületett innovációkról szólt.

A világ az elmúlt 2 évben a válságról és talán pont a recesszió hatására megszületett innovációkról szólt. Innovációkról, melyek kitörési pontot jelenthetnek egy-egy vállalkozás számára, a rutinszerű gondolkodás helyett. Fejlesztésekről, amelyek határok nélkül és hihetetlen sebességgel terjedtek el. Az InnoMax Díj hagyományteremtő jelleggel jött létre. Az Invitel célja, hogy a hazai kkv szektor szakértő, tele- és infokommunikációs partnereként felhívja a figyelmet a körülöttünk működő – nehéz piaci szituációkban is helytálló – valóban kreatív, innovatív cégekre. Emellett az idén létrehozott InnoApps Fejlesztői különdíjjal lehetőséget kíván adni a megmérettetésre a felsőoktatásban tanuló tehetséges diákoknak is. Az InnoMax és InnoApps pályázat eredményének kihirdetésére és a díjak átadására az InnoMax Gálán került sor március 2-án, a Művészetek Palotájában. A legjobb pályamunkákért járó díjakat Orosz Györgyi (FN.hu), dr. Kürti Sándor (KÜRT Zrt.), Sugár Mihály (BellResearch), Sarkadi Katalin (Invitel Zrt.) és Zsembery György (Invitel Zrt.) adták át a nyerteseknek. Az Invitel nevével fémjelzett innovációs seregszemlén több tucat hazai kis- és középvállalkozás, egyetemi és főiskolai hallgató mérettette meg a tavalyi évben megvalósított fejlesztési terveit.

„Az innováció a bátorságról is szól. Járt utat járatlanra cserélni – ez az igazi üzleti bátorság. Vannak olyanok, akik ezt komolyan veszik, tőlük megy előbbre a világ, ők a fejlődés, a modernizáció motorjai. Például mindazok a cégek, akik pályáztak az InnoMax Díjra. Az üzleti innováció attitűd, ami nem cégméret vagy bevétel, hanem elsősorban személyiség kérdése. Az Invitel minden évben szeretné az InnoMax Díjjal támogatni azokat a vállalatokat, akik nemzetközi viszonylatban is képesek lehetnek megmutatni: az innováció Magyarországon is komolyan jelen van” – mondta Zsembery György, az Invitel üzleti működéséért felelős vezérigazgató-helyettese, az InnoMax pályázat zsűrijének elnöke.

Közel 60 pályázat
A két pályázatra összesen közel 60 különböző témájú pályamű érkezett. Az idei év leginnovatívabbnak ítélt InnoMax pályázatai: térkép alapú internetes kereső motor (GISDATA Kft.), közjegyzői hitelesítésre is alkalmas online távkonferencia (hiteles elektronikus taggyűlés) alkalmazás (NetLock Kft.) valamint bérelhető, így kevésbé tőkeerős kkv-k számára is hozzáférhető humánerőforrás és vállalatirányítási menedzsment megoldásokat biztosító üzleti szoftverek (NEXON Kft.). Az InnoApps Díj „Ne szórakozz!” kategóriájában a Car GPS elnevezésű iPhone alkalmazás nyerte el leginkább a zsűri tetszését, amely segít megtalálni például a leparkolt autónkat, vagy egyéb számunkra fontos és előzetesen bejelölt helyeket. A Szórakozz! kategória internetes szavazása a díjátadón zárult le, itt derült fény a nyertes kilétére, aki Kátai Imre József, a CoverWall nevű alkalmazással. (Az InnoApps pályázatok több héten keresztül még megtekinthetőek az Invitel Facebook oldalán.)

InnoMax Gála: Innovátorok fóruma
A Gála nem pusztán egy protokoll esemény, hanem hasznos tapasztalat-csere lehetőség is. A hazai innovátorok, a neves szakmai zsűri és a sajtó képviselőinek klubszerű összehozása évről-évre. Az idei esemény mozgatórugója szintén az újítás, a megvalósított ötlet, a modernizáció és az üzleti maximalizmus volt, amely a rendezvény külső jegyeiben is megmutatkozott: hátterében 8 méter széles, 3,6 méter magas óriás ledfal, különböző kivetítők, egyedi design elemek, de a Különvélemény című filmből ismert holotouch presenterrel is találkozhattunk.

A DÍJAZOTTAK

Az Invitel InnoMax 2010 Díj nyertesei
5-19 fős vállalkozások kategória nyertese:
GISDATA Műszaki Fejlesztő és Kereskedelmi Kft. (ESRI Magyarország Kft.)
Fejlesztés: GISearch: térkép-alapú keresőmotor

5-19 fős vállalkozások kategória különdíjasa
MG Park
Fejlesztés: Online kertészeti szaktanácsadás bevezetése
A különdíjas vállalkozás a KÜRT Zrt. egy éves adatmentés rendelkezésre állását nyerte el, így az egy éven belül bekövetkező esetleges vállalati adatvesztéseik esetén díjmentesen számíthatnak a KÜRT segítségére.

20-69 fős vállalkozások kategória nyertese:
NetLock Kft.
Fejlesztés: hiteles elektronikus taggyűlés

70-250 fős vállalkozások kategória nyertese:
NEXON Kft.
Fejlesztés: költséghatékony komplex humán erőforrás menedzsment és vállalatirányítási megoldás

Az Invitel InnoMax Díj és a díjjal járó médiaszereplések mellett a GISDATA Műszaki Fejlesztő és Kereskedelmi Kft. (ESRI Magyarország Kft.) 300 ezer forint értékű, az NetLock Kft. 500 ezer forint, az Nexon Kft. pedig 1 millió forint értékű új telekommunikációs szolgáltatást nyert az Inviteltől.

Az Invitel InnoApps 2010 Díj nyertesei
Ne szórakozz! kategória – A zsűri döntése alapján
Huszár Csaba (Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója)
A benyújtott pályázat címe: Car GPS alkalmazás

Szórakozz! kategória –  A kategória nyertesének kiléte a díjátadón derült ki a Facebook közönség szavazás alapján.
Kátai Imre József (Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója)
A benyújtott pályázat címe: CoverWall alkalmazás

Az Invitel InnoApps Díj nyertesei 200 ezer forintot és egy 1 éves Net&Go előfizetést nyertek az Inviteltől.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Kovács Zoltán: bevándorláspárti bosszúállók támadják Magyarországot

Kovács Zoltán: bevándorláspárti bosszúállók támadják Magyarországot

Nullára csökkentené az üvegházhatású gázok kibocsátását a Nestlé

Nullára csökkentené az üvegházhatású gázok kibocsátását a Nestlé

Karácsony a megafonos vitáról: ismerem a főpolgármester sajátos stílusát

Karácsony a megafonos vitáról: ismerem a főpolgármester sajátos stílusát

Börtönre ítélték a Született feleségek színésznőjét, mert kenőpénzzel tolta be a lányát egyetemre

Börtönre ítélték a Született feleségek színésznőjét, mert kenőpénzzel tolta be a lányát egyetemre

Orvosi maszkkal az arcán lopott a szülészetről

Orvosi maszkkal az arcán lopott a szülészetről

Az új olasz kormány már engedi, hogy kikössenek a menekülteket szállító hajók

Az új olasz kormány már engedi, hogy kikössenek a menekülteket szállító hajók