szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A világ az elmúlt 2 évben a válságról és talán pont a recesszió hatására megszületett innovációkról szólt.

A világ az elmúlt 2 évben a válságról és talán pont a recesszió hatására megszületett innovációkról szólt. Innovációkról, melyek kitörési pontot jelenthetnek egy-egy vállalkozás számára, a rutinszerű gondolkodás helyett. Fejlesztésekről, amelyek határok nélkül és hihetetlen sebességgel terjedtek el. Az InnoMax Díj hagyományteremtő jelleggel jött létre. Az Invitel célja, hogy a hazai kkv szektor szakértő, tele- és infokommunikációs partnereként felhívja a figyelmet a körülöttünk működő – nehéz piaci szituációkban is helytálló – valóban kreatív, innovatív cégekre. Emellett az idén létrehozott InnoApps Fejlesztői különdíjjal lehetőséget kíván adni a megmérettetésre a felsőoktatásban tanuló tehetséges diákoknak is. Az InnoMax és InnoApps pályázat eredményének kihirdetésére és a díjak átadására az InnoMax Gálán került sor március 2-án, a Művészetek Palotájában. A legjobb pályamunkákért járó díjakat Orosz Györgyi (FN.hu), dr. Kürti Sándor (KÜRT Zrt.), Sugár Mihály (BellResearch), Sarkadi Katalin (Invitel Zrt.) és Zsembery György (Invitel Zrt.) adták át a nyerteseknek. Az Invitel nevével fémjelzett innovációs seregszemlén több tucat hazai kis- és középvállalkozás, egyetemi és főiskolai hallgató mérettette meg a tavalyi évben megvalósított fejlesztési terveit.

„Az innováció a bátorságról is szól. Járt utat járatlanra cserélni – ez az igazi üzleti bátorság. Vannak olyanok, akik ezt komolyan veszik, tőlük megy előbbre a világ, ők a fejlődés, a modernizáció motorjai. Például mindazok a cégek, akik pályáztak az InnoMax Díjra. Az üzleti innováció attitűd, ami nem cégméret vagy bevétel, hanem elsősorban személyiség kérdése. Az Invitel minden évben szeretné az InnoMax Díjjal támogatni azokat a vállalatokat, akik nemzetközi viszonylatban is képesek lehetnek megmutatni: az innováció Magyarországon is komolyan jelen van” – mondta Zsembery György, az Invitel üzleti működéséért felelős vezérigazgató-helyettese, az InnoMax pályázat zsűrijének elnöke.

Közel 60 pályázat
A két pályázatra összesen közel 60 különböző témájú pályamű érkezett. Az idei év leginnovatívabbnak ítélt InnoMax pályázatai: térkép alapú internetes kereső motor (GISDATA Kft.), közjegyzői hitelesítésre is alkalmas online távkonferencia (hiteles elektronikus taggyűlés) alkalmazás (NetLock Kft.) valamint bérelhető, így kevésbé tőkeerős kkv-k számára is hozzáférhető humánerőforrás és vállalatirányítási menedzsment megoldásokat biztosító üzleti szoftverek (NEXON Kft.). Az InnoApps Díj „Ne szórakozz!” kategóriájában a Car GPS elnevezésű iPhone alkalmazás nyerte el leginkább a zsűri tetszését, amely segít megtalálni például a leparkolt autónkat, vagy egyéb számunkra fontos és előzetesen bejelölt helyeket. A Szórakozz! kategória internetes szavazása a díjátadón zárult le, itt derült fény a nyertes kilétére, aki Kátai Imre József, a CoverWall nevű alkalmazással. (Az InnoApps pályázatok több héten keresztül még megtekinthetőek az Invitel Facebook oldalán.)

InnoMax Gála: Innovátorok fóruma
A Gála nem pusztán egy protokoll esemény, hanem hasznos tapasztalat-csere lehetőség is. A hazai innovátorok, a neves szakmai zsűri és a sajtó képviselőinek klubszerű összehozása évről-évre. Az idei esemény mozgatórugója szintén az újítás, a megvalósított ötlet, a modernizáció és az üzleti maximalizmus volt, amely a rendezvény külső jegyeiben is megmutatkozott: hátterében 8 méter széles, 3,6 méter magas óriás ledfal, különböző kivetítők, egyedi design elemek, de a Különvélemény című filmből ismert holotouch presenterrel is találkozhattunk.

A DÍJAZOTTAK

Az Invitel InnoMax 2010 Díj nyertesei
5-19 fős vállalkozások kategória nyertese:
GISDATA Műszaki Fejlesztő és Kereskedelmi Kft. (ESRI Magyarország Kft.)
Fejlesztés: GISearch: térkép-alapú keresőmotor

5-19 fős vállalkozások kategória különdíjasa
MG Park
Fejlesztés: Online kertészeti szaktanácsadás bevezetése
A különdíjas vállalkozás a KÜRT Zrt. egy éves adatmentés rendelkezésre állását nyerte el, így az egy éven belül bekövetkező esetleges vállalati adatvesztéseik esetén díjmentesen számíthatnak a KÜRT segítségére.

20-69 fős vállalkozások kategória nyertese:
NetLock Kft.
Fejlesztés: hiteles elektronikus taggyűlés

70-250 fős vállalkozások kategória nyertese:
NEXON Kft.
Fejlesztés: költséghatékony komplex humán erőforrás menedzsment és vállalatirányítási megoldás

Az Invitel InnoMax Díj és a díjjal járó médiaszereplések mellett a GISDATA Műszaki Fejlesztő és Kereskedelmi Kft. (ESRI Magyarország Kft.) 300 ezer forint értékű, az NetLock Kft. 500 ezer forint, az Nexon Kft. pedig 1 millió forint értékű új telekommunikációs szolgáltatást nyert az Inviteltől.

Az Invitel InnoApps 2010 Díj nyertesei
Ne szórakozz! kategória – A zsűri döntése alapján
Huszár Csaba (Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója)
A benyújtott pályázat címe: Car GPS alkalmazás

Szórakozz! kategória –  A kategória nyertesének kiléte a díjátadón derült ki a Facebook közönség szavazás alapján.
Kátai Imre József (Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója)
A benyújtott pályázat címe: CoverWall alkalmazás

Az Invitel InnoApps Díj nyertesei 200 ezer forintot és egy 1 éves Net&Go előfizetést nyertek az Inviteltől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 38 beteg meghalt, 989 ember megfertőződött Magyarországon

Koronavírus: 38 beteg meghalt, 989 ember megfertőződött Magyarországon

Sokkal több adót fizet Trump Kínában, mint az Egyesült Államokban

Sokkal több adót fizet Trump Kínában, mint az Egyesült Államokban

Nálunk is bemutatják a Greta Thunberg életéről szóló filmet

Nálunk is bemutatják a Greta Thunberg életéről szóló filmet