szerző:
techline.hu

A prezentációt ezúttal is Steve Jobs tartotta, ami már önmagában nagy szó, hiszen az Apple vezetője éppen...

A prezentációt ezúttal is Steve Jobs tartotta, ami már önmagában nagy szó, hiszen az Apple vezetője éppen betegszabadságát tölti.
Első körben megtudhattuk, hogy az Apple 2010-ben mind e-book eladásban, mind alkalmazásokban jelentősen rávert a konkurenciára, bár ez nem okozott igazán nagy meglepetést. A cég 2010-ben 15 millió iPadet adott el világszerte.
A legtöbben persze az iPad 2-re kíváncsiak, jöjjenek hát a részletek.
Az új verzió kétszer gyorsabb, két magos (A5) processzort kapott. Jelentősen megnőtt a grafikus teljesítmény is, ami várható volt, hiszen az iPhone és iPad sikeréhez a játékok komolyan hozzájárultak, az új generációnak pedig még több látványra van szüksége. Találunk benne előlapi és hátoldali kamerát, illetve giroszkópot.
Az új iPad “természetesen” vékonyabb (8.8 mm) is elődjénél és valamivel könnyebb is lett (601 gramm), mint az elődje. Van belőle fehér és fekete változat is.
A készülék 10 óra használati időt biztosít, és egy hónapig bírja, ha nem nyúlunk hozzá.

A wifis változatok ára 499, 599 és 699 dollár (16, 32 és 64 GB-os memóriaával), a 3G-s verziók 629, 729 és 829 dollárba kerülnek. Amerikában március 11-től, további 26 országban pedig március 25-től lesz elérhető.
Számos praktikus kiegészítőt is rendelhetünk hozzá, így például HDMI videokimenetet, 1080p-s felbontásig, mindenféle konfigurálgatás, telepítés nélkül.

Érdekesség, hogy mostantól nem a teljes készüléket elfedő tok lesz kapható az Apple-nél, hanem egy mindössze a kijelzőt védő un. Smart Covers áll csatarendbe, amely mágnesesen csatlakozik. Így a kijelző védve lesz utazáskor, ám a készülék vastagsága nem nő számottevően. A tok többféle színben is kapható lesz.

Az iPad 2 az iOS 4.3-as verziójával érkezik, gyorsabb Safarival, segítségével elérhetjük az gépünkön az iTunes-ban tárolt médiafájlokat. Továbbfejlesztették az AirPlay lehetőségeit, s az iPad kapcsolójának immár mi adhatjuk meg, hogy teljesen elnémítsa a készüléket, vagy letiltsa a képernyő forgatását.

Új alkalmazás a Photobooth for iPad, amely az OS X-es fényképező alkalmazás iPades megfelelője, ahhoz hasonlóan itt is kapunk realtime effekteket.
A 3G internetünket viszont az iPaddel nem, csak az iPhone 4-el oszthatjuk majd meg, a personal hotspot funkcióval.
Ha már kamera is van, akkor természetesen van FaceTime is, így a videóhívásokat is intézhetjük az iPaddel.
Az iOS 4.3 március 11-étől lesz letölthető, ingyen, iPadre, iPhone 4-re, iPhone 3GS-re, és negyedik generációs iPod Touch-ra, illetve az iPad 2-tőt eleve ezzel kapjuk majd.

Az új iPad részletes technikai adatai itt olvashatók >>>

Videó a készülékről itt >>>

Új iMovie, iPadre is
Ahogy iPhone 4-re, úgy az iPad 2-re is lesz iMovie, új témákkal, többsávos hanggal, AirPlay támogatással.

A nagyobb képernyőn kényelmesen vághatjuk meg vele családi videóinkat, s válogathatunk hozzájuk az 50 hangeffekt közül is (vagy éppen hangalámondással színesíthetjük). A kész videót természetesen azonnal feltölthetjük a Vimeo-ra, Youtube-ra, CNN iReportra.
Az új iMovie ára 5 dollár lesz, március 11-től tölthető majd le az App Store-ból.

GarageBand
Nagyobb meglepetés, hogy immár Garageband is készült az iPadre, nyolc sávos szerkesztési lehetőséggel, virtuális hangszerekkel.

Több mint 250 loopot kapunk hozzá, az elkészült dalt pedig akár e-mailben is elküldhetjük. Hasonlóan az iMovie-hoz, ezt a szoftvert is 5 dolláros áron vásárolhatjuk majd meg.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Utrechti lövöldözés: török születésű férfit keres a rendőrség

Utrechti lövöldözés: török születésű férfit keres a rendőrség

ITV: Az év végéig húzná el a brit kormány a Brexitet

ITV: Az év végéig húzná el a brit kormány a Brexitet

Segít az időskori elbutulás ellen a gombaevés

Segít az időskori elbutulás ellen a gombaevés

Nyári táborok: új trend, hogy a külföldön élő magyarok hazaküldik a gyereket nyárra

Nyári táborok: új trend, hogy a külföldön élő magyarok hazaküldik a gyereket nyárra

Olyat pakolt a Google a Chrome böngészőbe, amire nem gondoltunk volna

Olyat pakolt a Google a Chrome böngészőbe, amire nem gondoltunk volna

Aranybánya Mészáros vasútépítő cége

Aranybánya Mészáros vasútépítő cége