szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ehhez mindössze az ingyenes Vortexbox szervert kell telepíteni a gépre. A vortexbox.

Ehhez mindössze az ingyenes Vortexbox szervert kell telepíteni a gépre. A vortexbox.org oldalról lehet letölteni azt az ISO állományt, amiből elkészíthetjük a telepítő CD-t. A telepítés a gépben lévő merevlemezt meg fogja formázni, ha tehát vannak rajta számunkra fontos állományok, akkor előtte mentsük ki azokat.  Az egyszerű, néhány lépésben elvégezhető telepítés és a hálózati beállítások után nincs más dolgunk, mint feltölteni a zenei állományokat és filmeket. A program ezeket automatikusan feldolgozza, és elkészít egy olyan adatbázist, amiből majd különböző szempontok és lekérdezések alapján kiválogathatjuk, mit szeretnénk látni, hallani.

Pár perc alatt elkészül a telepítés

Ha a CD-gyűjteményünket szeretnénk az újdonsült média szerverünkre költöztetni, akkor gyakorlatilag minden műveletet automatikusan elvégez a Vortexbox. A CD rippelése után az MP3 vagy FLAC formátumú állományokhoz az internetről letölti a számok adatait, ID3 tag-eket, lemezborítókat.

Automatikus rippeli a behelyezett CD-ket és DVD-ket

A DVD lemezekkel is megbirkózik a program, ilyenkor is automatikusan elvégzi a rippelést, és a filmeket  MKV formátumra konvertálja. Azt azonban figyelembe kell venni, hogy ha valóban egy sarokból előszedett, a lassúsága miatt félreállított PC-t használunk, akkor a filmek konvertálása meglehetősen sok időt fog igénybe venni.

Kényelmesen beállíthatjuk a médiaszerver paramétereit

Az így létrehozott zenei és videokönyvtárat az otthoni hálózatunk gépeivel és multimédia eszközeinkkel közvetlenül el tudjuk érni. A fájlokat lejátszhatjuk Windows, Mac és Linux gépeken, de a Logitech Squeezebox, Boxee, Roku Sandbridge, X-Box, Playstation 3, és az Apple TV is kezeli a Vortexboxban tárolt állományokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Indul az alku az európai minimálbérről, kérdés, hogy nálunk ez mekkora emelést hozhat

Indul az alku az európai minimálbérről, kérdés, hogy nálunk ez mekkora emelést hozhat

Az utasok csaknem egyharmada a járvány után sem térne vissza a tömegközlekedéshez

Az utasok csaknem egyharmada a járvány után sem térne vissza a tömegközlekedéshez

A Közel-Kelet Metternichje, aki kézbe vette a térség sorsát: ő Abu-Dhabi trónörököse

A Közel-Kelet Metternichje, aki kézbe vette a térség sorsát: ő Abu-Dhabi trónörököse