szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

BufferZone ProHa hajlamosak vagyunk kikapcsolni a vírusirtót, ha úgyis mindenre engedélyt adunk a tűzfalnak vagy az...

BufferZone Pro
Ha hajlamosak vagyunk kikapcsolni a vírusirtót, ha úgyis mindenre engedélyt adunk a tűzfalnak vagy az UAC-nek, akkor már csak egy dolog védheti a gépünket a kártevő alkalmazásoktól: ha elszeparáljuk az általunk használt és kockázati tényezőnek számító alkalmazásokat a rendszertől. Ilyen programok a böngészők, a chat-alkalmazások vagy a különféle fájlmegosztó szoftverek, de speciel a levelezőprogram sem veszélytelen eszköz, ha minden csatolmányra gondolkodás nélkül szoktunk kattogni.
Erre a problémára jelenteken megoldást azok a szoftverek, amelyek ún. “homokozóba” zárják a futó alkalmazásokat, azaz külön virtuális területen futtatják azokat, hogy ne férhessenek hozzá a rendszer fontos részeihez. Így, ha például egy vírusos csatolmány megnyitásakor, ha azt bármilyen okból nem kapja el a vírusirtónk (mondjuk mert lejárt, és már fél éve nem frissítettük), még mindig van esélyünk, hogy ne az egész rendszer lássa kárát figyelmetlenségünknek.
A BufferZone Pro egyik érdekessége az, hogy nemrég még fizetős alkalmazás volt, és bár egy ideig akciózták - év elején - az ingyenes letöltést, teljesen ingyenessé csak most vált. Így mostantól ingyen letölthetjük és telepíthetjük e remek kis programot, amely miután munkába állt (ingyenes online regisztráció azért még szükséges előtte), rögtön el is szeparálja a rendszertől az össze böngészőnket, chat alkalmazásunkat és levelezőnket.
Cikk és letöltés >>>

Imagic

Az Imagic kétféle változatban érhető el: a free, azaz az ingyenes változat letölthető innen, a prémium verzióért már ötven dollárt kell fizetnünk, természetesen cserébe még több funkciót kapunk.
A szoftver alapvető célja képeink és videónk rendszerezése és szerkesztése, sok extra funkcióval kibővítve, mindezt egyetlen kényelmes felületen.  Tulajdonképpen egy fotógyűjtemény, egy ún „media organizer”, valamint egy kép- és videoszerkesztő egyben.
Cikk és letöltés >>>

Magic Boos Key

A váratlanul megjelenő főnök vagy munkatársak már csak a megszokott munkaasztalt fogják látni abban a pillanatban, amikor lenyomjuk azt a billentyűkombinációt, amit a Magic Boss Key nevű ingyenes alkalmazásban beállítottunk. A Windowsban az éppen futó összes alkalmazást a Win+M billentyűkkel is el lehet tüntetni, de ez a megoldás csak minimalizálja az ablakokat, így azok a tálcán továbbra is láthatóak lesznek. A Magic Boss Key azonban elrejti a futó programokat, és lekapcsolja azok hangját is. Ez utóbbi például játék vagy filmnézés közben lehet hasznos.
Cikk és letöltés >>>

AnyPic Image Resizer

Az AnyPic Image Resizer készítői nem találták fel a spanyolviaszt, de legalább nemcsak a megszokott funkciókat integrálták, hanem megspékelték az egészet egy sabloncsomaggal. Ez utóbbinak köszönhetően azok is könnyedén átméretezhetik képeiket a mobiljuknak, Facebook-elérésüknek vagy egy küldendő e-mail méretkorlátainak megfelelőre, akiknek amúgy gőzük sincs, mekkora is mondjuk egy iPhone felbontása, vagy mekkora képet érdemes kirakni az internetes közösségi oldalra.
Cikk és letöltés >>>

Vortexbox

A sarokba, pincébe vagy padlásra száműzött régi számítógépből pillanatok alatt olyan médiaszervert varázsolhatunk, amelyen kényelmesen tárolhatjuk zene- és videogyűjteményünket.
Ehhez mindössze az ingyenes Vortexbox szervert kell telepíteni a gépre. A vortexbox.org oldalról lehet letölteni azt az ISO állományt, amiből elkészíthetjük a telepítő CD-t. A telepítés a gépben lévő merevlemezt meg fogja formázni, ha tehát vannak rajta számunkra fontos állományok, akkor előtte mentsük ki azokat.  Az egyszerű, néhány lépésben elvégezhető telepítés és a hálózati beállítások után nincs más dolgunk, mint feltölteni a zenei állományokat és filmeket. A program ezeket automatikusan feldolgozza, és elkészít egy olyan adatbázist, amiből majd különböző szempontok és lekérdezések alapján kiválogathatjuk, mit szeretnénk látni, hallani.
Cikk és letöltés >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közúton cirkált a vadonatúj BMW iX, le is fotózták

Közúton cirkált a vadonatúj BMW iX, le is fotózták

Újabb 1,7 milliárd forintos közbeszerzést nyert Nemesi Pál kormánybiztos cége

Újabb 1,7 milliárd forintos közbeszerzést nyert Nemesi Pál kormánybiztos cége

Náci kollaboráns volt-e Coco Chanel? – ebből a könyvből kiderül

Náci kollaboráns volt-e Coco Chanel? – ebből a könyvből kiderül