szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Mivel hiba nélküli film nem létezik, ezért biztos, hogy állandóan bőséges utánpótlást kap a Movie Mistakes oldal, ami...

Mivel hiba nélküli film nem létezik, ezért biztos, hogy állandóan bőséges utánpótlást kap a Movie Mistakes oldal, ami a mozifilmekben és tévésorozatokban felfedezhető hibák összegyűjtésére specializálta magát. Közösségi oldalként a látogatók szolgáltatják az adatok legnagyobb részét, főleg az olyan filmfanatikusok, akinek van idejük és kedvük egy-egy alkotást többször és akár kockánkként is végignézni.

A megfigyelt hibák leírását, esetleg képillusztrációval együtt azután az oldalon filmenként összegyűjtik és csoportosítják.

A kezdőoldal a legutoljára beküldött hibákat mutatja

Így külön oldalon találhatjuk például a  “Best Mistakes” válogatást, amit a Karib-tenger kalózai egyik jelenete vezet, amelyben a marcona kalózok között feltűnik a filmes stáb egyik tagja is.  A legtöbb hibát tartalmazó filmek listájának élére a bevezetőben már említett 392 bakival az Apokalipszis most című alkotás került. 

Bakik tekintetében az Apokalipszis most a csúcstartó

A filmek logikai hibáit leírásokból ismerhetjük meg, de sok képes illusztráció is van, ahol az egyik pillanatról a másikra alapvető változás történik a filmvásznon. A “Best Pictures” ezeknek a filmkockáknak a gyűjteménye, ahol például a Terminátor egyik jelenete is a dobogóra került, amikor hirtelen megváltozik egy repülőgép oldalára felfestett jelzés.  

Sokszor csak akkor lehet észrevenni egy hibát, ha kockánkként nézzük végig a filmet

 Külön csoportosításban találhatjuk a tévésorozatokban elkövetett hibákat, és évszámok alapján is keresgélhetünk. A főoldalon mindig a premierfilmek zavaros részei szerepelnek, illetve a látogatók által beküldött legfrissebb felfedezések. Egy-egy filmet kiválasztva nemcsak a hibákat ismerhetjük meg, hanem ha volt már DVD kiadás, akkor az azon esetlegesen található rejtett részek (easter egg) elérésének módját is megtudhatjuk.    

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Vírusfilm a vírusirtónak

Az ESET vírusvideójában Kiss Ádám stand up komikus elmondja, hogyan fertőződött meg a számítógépe, majd a végén táncra...

techline.hu Tech

A 10 legjobb IT-s reklám

Legutóbb áttekintettük a legjobb retró számítógépes hirdetéseket, köztük néhány igazi gyöngyszemmel.