szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bár a Flash alapvetően remek megoldás, az utóbbi időben sok támadás érte, ráadásul az egyik legnépszerűbb mobil...

Bár a Flash alapvetően remek megoldás, az utóbbi időben sok támadás érte, ráadásul az egyik legnépszerűbb mobil platformon, az iOS-en nem is tudunk megjeleníteni a böngészőben Flash animációkat, így egy iPhone-on, iPaden vagy iPod Touch készüléken az ilyen tartalmakról lemarad a felhasználó, ami sem neki, sem a tartalom szolgáltatójának “nem nyerő” megoldás.

A modern böngészők, beleértve a legtöbb új mobil böngészőt is, viszont támogatják a HTML5 szabványt (mármint ami már megvan belőle), így ezzel a megoldással áthidalhatjuk ezt a problémát. Az Adobe Wallaby kódnévre keresztelt kiegészítőjével könnyedén átalakíthatjuk FLA állományainkat HTML5-re, így azok már gond nélkül lejátszhatók lesznek a Flash-t nem, de HTML5-öt támogató platformokon is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!