szerző:
Bors
Tetszett a cikk?

Különleges égi jelenségnek lehetünk tanúi pénteken: a Hold tizennyolc év óta először rekordközelségben lesz bolygónkhoz, extrém teliholdra számíthatunk. Kutatók szerint a közelgő Hold hatalmas természeti katasztrófákat okozhat - számol be a Bors.

Szuper viharok, szökőárak és földrengések – az asztrológusok szerint ilyen csapások várnak az emberiségre az elkövetkezendő időkben. Az ijesztő előrejelzést arra alapozzák, hogy március 19-én a Hold rekordközel kerül a Földhöz, és felborítja annak működését. A Hold befolyásolja az árapály jelenséget, stabilizálja az éghajlati kilengéseket, sőt még az emberi biológiába is beleszól - számol be a Bors.

"A Hold legfőképpen az árapály jelenségre van hatással, de ez természeti katasztrófákhoz nem fog vezetni"– nyugtat meg mindezekkel szemben E. Kovács Zoltán, a Kecskeméti Planetárium igazgatója, aki azonban elismeri: a földrengéseket befolyásolhatja a közeledő Hold. "Az árapály nem csak a vízben, hanem a levegőben és a szárazföldön is működő jelenség. A lábunk alatt lévő földkéreg is harminc centimétert mozog le és fel naponta kétszer, anélkül, hogy észlelnénk. Ha a Hold közelebb van, nagyobb lesz az árapály hatása, amely így a talajt is jobban megmozgatja. Nem robbant ki egy földrengést, de a felgyülemlett feszültséget könnyebben felszabadítja" – tájékoztat a szakember, aki hozzáteszi: a Japánban történt katasztrófával is összefügghet a Hold mozgása.

"A Hold nagyon változékony bolygó, de katasztrófákat emlegetni túlzás" – ért egyet Demeter Mónika asztrológus. "Élettani hatásai természetesen vannak: korábban beindíthatja a szüléseket, több balesetet és bűncselekményt okozhat, az embereknél alvászavarok és hangulatingadozás léphet fel. Célszerű a telihold napján megejtett operációkat elhalasztani, többet pihenni, mivel a szervezet sokkal vérzékenyebb."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szentségtörés Samantha nélkül forgatni a Szex és New Yorkot

Szentségtörés Samantha nélkül forgatni a Szex és New Yorkot

Ismét nem volt 6 találatos szelvény a lottón

Ismét nem volt 6 találatos szelvény a lottón

Karanténba került az Airbus 500 dolgozója

Karanténba került az Airbus 500 dolgozója