szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A kor divatjának megfelelően manapság már minden komoly böngésző tudása bővíthető, különféle plug-inek telepítésével.

A kor divatjának megfelelően manapság már minden komoly böngésző tudása bővíthető, különféle plug-inek telepítésével.  Az IE8 után az IE9 is képes erre, ráadásul a korábbi kiegészítőket is használhatjuk.
Az új böngésző nagyon “odafigyel” a plug-inekre, így például ha túlzásokba esnénk, és ezért lassulna az IE9 indulása, a program figyelmeztet minket, és lehetőséget ad a felesleges beépülők letiltására is.
No, de hogy egyáltalán legyen esélye lassulni az amúgy kellemes sebességgel működő IE-nek, először látogassunk el az kiegészítők letöltésére szolgáló oldalra, azaz ide.

Megosztás
A cél persze nem a lassítás, hanem az, hogy közösségi életünket még kényelmesebbé tegyük, erre pedig akad néhány remek kis modul itt.
Ha valamit szeretnénk megosztani a Facebookon, érdemes az alábbi kategóriában kutakodni. Itt jelenleg egy Facebook- és egy iWiW-megosztást egyszerűsítő plug-int találunk. A Felvétel az Internet Explorerbe gombra kattintva pár kattintással telepíthető bármelyik kiegészítő (értelemszerűen attól függően, melyik közösségi oldal érdekel minket).

Megosztás pár kattintással

Ettől kezdve - a Facebook kiegészítő esetében például - a helyi menüben a Minden gyorssegéd/Facebook megosztás menüponttal egy mozdulattal megoszthatjuk a kívánt anyagot, akkor is, ha magán az oldalon nincs erre lehetőség.

Keresés
Az IE9 címsorában már nemcsak URL címeket, hanem akár keresendő kifejezéseket is megadhatunk, így a program az alapértelmezett online keresőmotort használja, ha címként nem tud mit kezdeni a beírtakkal, illetve ki is választhatjuk a használandó keresőt.
Ez utóbbi lehetőséget bővíthetjük azonnali Facebook-kereséssel is, az alábbi plug-in telepítése után.

Megtehetjük alapértelmezettnek is, bár ez azért feleslegesnek tűnik, viszont egy kattintással elérhetjük, ha a címsorban a kifejezés beírása után a nagyító melletti lefelé mutató nyilacskára kattintunk, majd kiválasztjuk a megjelenő lista alatt a Facebook címkét mutató nagyítót. Így azonnal fotóval, logóval ellátott listát kapunk a Facebook-találatairól.

Mindent azonnal!
Végül még egy kényelmi megoldás az Internet Explorerhez: nem kell külön lapot sem nyitnunk ahhoz, hogy láthassuk a friss Facebook-üzeneteket és reagáljunk azokra.

A Facebook csak egy kattintásnyira

Elég a Facebook Web Slice plug-int telepítenünk, és ettől kezdve a Kedvencek sávban megjelenő gombbal azonnal elérhetjük - egy kis ablakban - a friss bejegyzéseket.

 

Saját webalkalmazás a Facebookból, extrákkal
Az Internet Explorer 9 újdonságainak bemutatásakor már említettük, hogy az új verzió képes a Windows 7-ben szinte teljesen saját alkalmazást varázsolni egy weboldalból.

Saját ablakban is használhatjuk a Facebookot

Az eljárás egyszerű: csak húzzuk le a címsorból a http://www.facebook.com URL címet a Windows 7 Tálcájára, és ettől kezdve az Internet Explorer 9 teljesen külön ablakot szentel a Facebooknak, ráadásul a gombok is átszíneződnek, a közösségi oldalnak megfelelő színvilágra, és láthatjuk előttük az oldal ikonját is. A Tálcán lévő gombnál pedig láthatjuk, hogy hány új üzenet érkezett a Facebookon.

A Tálcáról is elérhetünk így funkciókat

Az integráció egyébként még tovább fokozható, igaz, ez már nem a felhasználón, hanem az oldalak fejlesztőin múlik. A Facebook esetében a Tálcán lévő gombra a jobb egérgombbal klikkelve egy kattintással elérjük az oldal legfontosabb menüpontjait, szépen, kis ikonokkal szemléletesebbé tett menüből. Így ha az ablak éppen lekicsinyített állapotban van, ezzel a menüvel rögtön a Facebook azon részét nyithatjuk meg (Hírek, Üzenetek, Események, Ismerősök), amelyre éppen szükségünk van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

iWiW, Facebook: előnyben a nők

A felmérésben részt vevő 18-64 évesek több mint fele (56%) napi szinten látogatja valamelyik közösségi oldalt, és...

Virtuális térben indul a davosi konferencia

Virtuális térben indul a davosi konferencia

Hegyi-Karabah: Még mindig találnak újabb holttesteket a konfliktusövezetben

Hegyi-Karabah: Még mindig találnak újabb holttesteket a konfliktusövezetben

Nem változtattak Matolcsyék a rekordalacsony alapkamaton

Nem változtattak Matolcsyék a rekordalacsony alapkamaton