szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az elektronikai boltok polcain egymás mellett sorakoznak az USB kulcsok, 2 GB, 4 GB, 8 GB – és ezek bizony már...

Az elektronikai boltok polcain egymás mellett sorakoznak az USB kulcsok, 2 GB, 4 GB, 8 GB – és ezek bizony már jelentős tárolási kapacitásnak mondhatók. Nem véletlen, hogy sokan, éppen az eszközök hordozhatósága miatt, csak erre mentik az anyagaikat, ezzel dolgoznak, mintha nem is lenne merevlemez a számítógépükben.
Azt azonban nehéz megjósolni, miként fog egy vadonatúj USB drive helyt állni, mert – tény persze, hogy nagyon ritkán -, de azért hibás darabok is gazdára találnak.

Néhány beállítás. És már indulhat is a tesztelés

Ha egészen biztosak szeretnénk lenni abban, hogy a későbbiekben is jól fog működni a pendrive-unk, érdemes egy gyors tesztet végeztetni egy ingyenes, hordozható programmal, a H2testw-vel (a program amúgy merevlemezek ellenőrzésére is alkalmas). A program letölthető innen.
A letöltött zip állományt először ki kell csomagolnunk, majd az exe fájlra kattintva már indíthatjuk is. A következő lépésben kiválaszthatjuk, hogy angol vagy német nyelvű legyen-e a program. Ezután következik a vizsgáalndó meghajtó beállítása, ahol arra is lehetőség van, hogy – egy már félig teleírt drive esetén – csak az üresen maradt részeket vizsgáljuk.

Ezzel a pendrive-val nyugodtan dolgozhatunk

A következő lépésben kattintsunk a Write+Verify gombra, s máris indul az ellenőrzés, aminek a végén általában megnyugodhatunk: semmi gond sincsen a meghajtónkkal.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az IKEA üzeni, hogy nem engednek be egyszerre mindenkit

Az IKEA üzeni, hogy nem engednek be egyszerre mindenkit

Donáth Anna: 180 fokos fordulatot vett a kormány a Facebook elleni keménykedésben

Donáth Anna: 180 fokos fordulatot vett a kormány a Facebook elleni keménykedésben

Nadrágzsebben felrobbant iPhone miatt indul per az Apple ellen

Nadrágzsebben felrobbant iPhone miatt indul per az Apple ellen