szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Némi fennakadás lehet a Nokiánál a termékek kiszállításában a japán katasztrófa miatt - közölték a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártójánál hétfőn. A történtek azonban nem fogják érinteni a társaság első negyedévi eredményeit.

A társaság közlése szerint az egész távközlési ágazatra jellemző hiány léphet fel Japánból származó komponensekből, illetve nyersanyagokból. A Nokia a probléma minimalizálása végett szorosan együttműködik a Japánban és más országokban lévő beszállítóival. A Reuters beszámolója szerint a Nokia a készülékekben használt részegységek 12 százalékát számolja el jenben, de a Japánból származó elemek ennél nagyobb részt tehetnek ki, miután nemrégiben újratárgyalták a beszállítói szerződéseket.

A múlt héten a Sony Ericssonnál is azt közölték, hogy az alkatrészellátási zavarok rájuk is hatással lesznek, ennek mértékéről azonban nem nyilatkoztak. A földrengés és a szökőár által sújtott területeken működő japán cégek jelentős beszállítói a világ elektronikai iparának.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hajdók Dávid Tech

Élre törnek az okostelefonok: mit hoz a jövő?

Elemzők szerint Magyarországon az év első negyedében minden harmadik mobil okostelefon, köszönhetően a szolgáltatók marketinghadjáratának és az egyre kedvezőbb áraknak.

hvg.hu Tech

Tarolt a Google Androidja a barcelonai mobilkongresszuson

Bár sokan arra számítottak, hogy a Microsoft és a Nokia együttműködésének árnyékában zajlik majd az idei Mobile World Congress (MWC) szakvásár, ehelyett azonban a Google Android operációs rendszere állt a figyelem középpontjában. Az Apple pedig úgy is képes volt díjakat nyerni, hogy nem vett részt a kiállításon.

Egy aranyos kislány mentheti meg a világot Godzillától és King Kongtól

Egy aranyos kislány mentheti meg a világot Godzillától és King Kongtól

Szentségtörés Samantha nélkül forgatni a Szex és New Yorkot

Szentségtörés Samantha nélkül forgatni a Szex és New Yorkot

Biden megvált Trump kólarendelő gombjától

Biden megvált Trump kólarendelő gombjától