szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nagyjából tényleg ilyen egyszerű az egész, amióta az Apple kiadta a 4.3-as iOS verziót.

Nagyjából tényleg ilyen egyszerű az egész, amióta az Apple kiadta a 4.3-as iOS verziót. Ebben ugyanis lehetővé tették, hogy az iPhone megoszthassa más eszközökkel - egyszerre akár többel is - a mobilinternet-elérést.
Két dolog kell mindehhez: először is egy iPhone 4, merthogy a korábbi változatoknál a funkció nem lesz elérhető, másodszor pedig az, hogy az iTunes szoftveren keresztül először frissítsük a mobil rendszerét a 4.3-as verzióra.

Ez persze - hacsak le nem tiltottuk - teljesen automatikus, jó esetben a telefonunk már hetekkel ezelőtt szólt, hogy van elérhető frissítés, szóval ha eddig nem tettük, most érdemes letölteni és telepíteni az Update gombra kattintva.
A többi is szinte gyerekjáték!

1. lépés
Indítsuk el a Beállítások (Settings) alkalmazást az iPhone-on, és navigáljunk az Általános (General) menüponton belül található Hálózat (Network) almenübe. Kapcsoljuk be a 3G kapcsolatot, hogy az internetelérés megfelelő sebességű legyen. Ez persze nem kötelező, ha nagyobb sebességre vágyunk, tartsuk bekapcsolva a 3G opciót, ha inkább az akku üzemideje a fontos szempont és beérjük lassú nettel is, akkor hagyjuk kikapcsolva.

2. lépés
Lépjünk be a Szm.h.férési pont (Personal Hotspot) menüpontba. A Wi-Fi jelszó (Wi-Fi Password) opciót megérintve adjuk meg leendő wifi pontunk jelszavát. Valamit mindenképpen érdemes használni, különben fű-fa-virág csatlakozhat később a mobilnetünkre. Ha ez megvan, a Szem.h.férési pont (Personal Hotspot) opciónál kapcsoljuk be a szolgáltatást.

 

3. lépés
Ez már a csatlakoztatni kívánt eszközöktől függ, ugyanis az iPhone-nal már nincs több tennivalónk. Pont úgy csatlakozhatunk hozzá, mint bármilyen más, nem rejtett wifi ponthoz. A dolog működik wifivel rendelkező windowsos vagy linuxos notebookkal, Mac gépekkel, vagy éppen táblagépekkel, köztük az iPaddel is. Utóbbi jól jöhet azoknak, akiknek nincs 3G kapcsolatra képes iPadjük, de van mellé egy iPhone 4-ük, hiszen így már nincsenek rászorulva a nyilvános wifi kapcsolatok keresgélésére. Ráadásul ezzel a megoldással (a korábban megoldható Tetheringgel ellentétben) akár több eszköz is csatlakozhat a megosztott internetre (tűzfal és hasonló, a valódi routerektől megszokott funkció persze nincs, de nem is ez a cél).

Arra persze érdemes figyelni, hogy az iPhone 4 ilyenkor - különösen a 3G opció bekapcsolt állapotában - gyorsabban merül, mintha csak a hétköznapi feladataira használnánk, így néha érdemes egy pillantást vetni a töltöttségre, vagy akár közben tölteni a mobilt, nehogy telefon nélkül maradjunk a nagy internetezés végére...

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Aktuális kedvenceink iPhone 4-re

iMovieKezdjük egy olyan alkalmazással, amely kizárólag az iPhone 4-en használható: az iMovie az Apple saját...

Még óráról órára durvul a fehérorosz válság, de valószínűleg kifullad az ellenzék

Még óráról órára durvul a fehérorosz válság, de valószínűleg kifullad az ellenzék

Index-rovatvezető: Nem ismerek olyan újságírót, aki maradna

Index-rovatvezető: Nem ismerek olyan újságírót, aki maradna

Litvániába menekült a fehérorosz ellenzéki elnökjelölt

Litvániába menekült a fehérorosz ellenzéki elnökjelölt