szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

„A LibreOffice and Novell Services magyar nyelvű változata a nemzetközi verzióval egy időben készült el.

„A LibreOffice and Novell Services magyar nyelvű változata a nemzetközi verzióval egy időben készült el. További hazai vonatkozású hír, hogy a Novell LibreOffice fejlesztői csapata 2011. április 1-jétől egy magyar mérnökkel bővül, akinek közreműködésével lehetőség nyílik arra, hogy a hazai felhasználók speciális igényeit még inkább figyelembe vegyük a magyar nyelvű változat kialakításakor. A hazai fejlesztő feladatai közé tartozik majd a LibreOffice tesztelési keretrendszer üzemeltetése és fejlesztése, a tesztelések kidolgozása, tesztdokumentumok elkészítése és az ezzel kapcsolatos fejlesztési feladatok, például hibák javítása, és a csomagkészítés. Ezen túl betekintést nyerhet más, a LibreOffice termékkel kapcsolatos feladatokba is, mint például a LibreOffice általános fejlesztése, a csomag karbantartása vagy a lokalizáció” – mondta Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország üzletfejlesztési vezetője.

Vállalati kiadás: LibreOffice and  Novell Services
A Novell által forgalmazott LibreOffice and Novell Services irodai programcsomag a közösségi változathoz hasonlóan szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentáció-készítő, képszerkesztő és adatbáziskezelő szoftvereket tartalmaz. Ehhez adja hozzá a Novell a vállalati felhasználáshoz ajánlott szolgáltatásait, mint például a garantált rendelkezésreállást és válaszidőket, a felhasználók helyszíni oktatását és további oktatói videókat, webes és telefonos hibabejelentést, és nyújt világszerte terméktámogatást az üzleti felhasználók számára.

A LibreOffice and Novell Services segítségével a vállalatok jelentősen csökkenthetik költségeiket és javíthatnak hatékonyságukon, mivel a jóval alacsonyabb áron elérhető programcsomag tartalmazza zárt forráskódú alternatívájának minden főbb funkcióját, és kompatibilis a Microsoft Office fájlformátumaival.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!