szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Áprilisi tréfa a Youtube-ot felvásárló Google-tól: mintha százéves lenne a videomegosztó szájt.

A brit the Telegraph és a Mashable.com egyaránt ír a Youtube áprilisi tréfájáról, amellyel sajátos időutazásba kezdett a videomegosztó szájt. A Youtube ugyanis elkészítette a saját "századik születésnapjára" az 1911-es év legnépszerűbb videóit. Látható ezen például egy különleges macska (Flugelhorn Feline) vagy éppen egy unatkozó narancs.

A Google korábban már megszerezte a Youtube-ot, így a brit Telegraph a mostani bolondok napi megoldás kapcsán leírja, hogy volt már ennél nagyobbat ütő poénja is a Google-nak. Tavaly például április elsején azt állították, hogy fizikai tárgyakat is fel lehet majd tölteni a Google Docs-ba, 2009-en a Google Mobile azt ígérte, hogy kitalálja a gondolatait annak, aki a homloka elé tartja a telefonját, 2004-ben pedig állást hirdettek a Google tervezett kutatóközpontjába - a Holdon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Hawking: Az időutazás buktatói

Stephen Hawking legutóbbi tanulmányában az időutazás kérdésével foglalkozik. Elég egy gyors rakéta, az LHC (Nagy Hadronütköztető) berendezései vagy egy féreglyuk is, hogy utazzunk az időben, a buktatókkal és a következményekkel viszont nem árt tisztában lenni, mielőtt nekivágunk - figyelmeztet.

hvg.hu Tech

Megtalálták az 1941-es időutazó eredeti fényképét

A forgetomori.com néhány hónappal ezelőtt szenzációs fotóról számolt be, amelyen egy furcsa alak tűnik fel: a ’40-es években egy kanadai híd újraavatásánál egy napszemüveges, fiatal férfi furcsa pólóban látható. Sokan időutazóra gyanakodtak, sokan egyszerű átverésre. Orosz tévések a minap megvizsgálták az eredeti fotót egy félreeső kanadai múzeumban.

Bálint Csaba Itthon

Videó: bemutatunk egy időgépet

Milyen autó az, amelyre a nők csak annyit mondanak, hogy érdekes, a férfiak viszont azonnal tapogatni kezdik, és a fluxuskondenzátort akarják látni? Egy Deloreant - a Vissza a jövőbe című film időgépét - vettünk szemügyre a komáromi amerikai autók fesztiválján.

hvg.hu Tech

Mobiltelefonos időutazó bukkant fel Chaplin filmjében?

Charlie Chaplin egy 1928-as filmjének, A cirkusznak egy extrákkal teli DVD-jén feltűnik egy feketeruhás nő, aki úgy tesz, mintha mobilon telefonálna. Ez elég volt ahhoz, hogy sokan arra gondoljanak, időutazó bukkant fel a 82 évvel ezelőtt forgatott moziban.

hvg.hu Napi merítés

Vissza a kőkorszakba, két és fél perc alatt

Egyre kevesebb fiatal jelentkezik szakmunkástanulónak, ezáltal nagyon nagy a hiány az adott szakmákban. A német szakmunkások és kisiparosok érdekképviseleti szervezete, a Das Handwerk kampányfilmben mutatja be, hogy hova jutna az emberiség a szakmunkások nélkül – olvasható az Adrenalin blogon.

Microsoft-igazgató: Jön a "következő generációs Windows"

Microsoft-igazgató: Jön a "következő generációs Windows"

Utolsókból lehetnek az elsők? Részvénypiaci kilátások a covid után

Utolsókból lehetnek az elsők? Részvénypiaci kilátások a covid után

Hangtalan villanyautó lett ebből a 60 éves Bentley-ből

Hangtalan villanyautó lett ebből a 60 éves Bentley-ből