szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Azonnali segítség a fertőzött gépekhez, ingyenHa lejárt a vírusirtónk vagy eleve nem is használtunk semmiféle...

Azonnali segítség a fertőzött gépekhez, ingyen
Ha lejárt a vírusirtónk vagy eleve nem is használtunk semmiféle biztonsági szoftvert, bizony előfordulhat, hogy becsúszik egy-két kémprogram, reklámprogram vagy egyéb digitális kártevő. Ilyenkor jól jön az azonnal bevethető segítség. Ha a fertőzött rendszer már menthetetlennek tűnik - nem indulnak el programok, nem tudunk megnyitni dokumentumokat, nincs internet stb. -, érdemes megpróbálni bevetni a SUPERAntiSpyware nevű kis alkalmazást.
Cikk és letöltés >>>

PDF fájlok konvertálása Flash formátumba
Az alábbi programmal bármikor, pillanatok alatt konvertálhatjuk a PDF dokumentumokat Flash formátumba, ha éppen erre lenne szükségünk.  Persze valójában az már szinte mindegy, hogy az anyag megnyitásához a Flash plug-int, vagy éppen az Adobe Readert kell a felhasználóknak a gépre telepíteni, és akad olyan böngésző, amelyik mindkét formátummal elbánik alapból (Chrome), ám ha valamiért mégis át kellene alakítanunk egy PDF dokumentumot Flash formátumra, a pdf2swf nevű kis windowsos alkalmazás ezt pillanatok alatt megoldja. A program az SWFTools csomag része, így azt kell letöltenünk és adminisztrátorként telepítenünk.
Cikk és letöltés >>>

Tréfálja meg barátait: élethű legyek a Windows Asztalon
Eszement dolgok is akadnak az interneten. Ilyen például ez a frissen debütált kis alkalmazás, amely mindössze arra jó, hogy élethű legyek mászkáljanak a monitorunkon.
A digitális légyből - rendes nevén FlyOnDesktop - éppen ma jelent meg az 1.0-s verzió, ami remek időzítés, mert lassacskán a valódiakat is hessegetjük majd a monitorról, s mivel a programban lévők elég élethűre sikeredtek, elsőre nem biztos, hogy tudunk majd különbséget tenni (persze a klón-legyek előbb utóbb lebuknak, hiszen egyelőre csak mászkálnak, néha meg meg állva, másra nem képesek).
Cikk és letöltés >>>

Némítsuk el automatikusan a Windowst be- és kijelentkezéskor!
Ha gyakran hallgatjuk fejhallgatóval számítógépünk zenéit, videóit, kellemetlen meglepetést okozhat, ha a fülest eltávolítva egyszer csak „felüvölt” a Windows búcsúzáskor.
A Windows rendszerhangjai közül talán a legismertebb a beköszönését, illetve búcsúzását kísérő hanghatás.
Cikk és letöltés >>>

Vezéreljük a Windowst egérgesztusokkal – ingyenes szoftverrel
A mouse gesture, azaz az egérgesztus olyasmi, mint a francia hagymakrémleves. Mindenki kipróbálja legalább egyszer, és rögtön el is válik, hogy imádni fogja vagy gyűlölni. A gesztusok egyre több szoftverben megtalálhatók, a böngészők közül például az Opera jár az élen ezek használatában. De vannak „gesture” szofverek/pluginok szövegszerkesztőkhöz, levelezőhöz, sőt még a Photoshophoz is.
Cikk és letöltés >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírusban meghalt Koltai Lajos felesége

Koronavírusban meghalt Koltai Lajos felesége

18 GB RAM telefonban: itt a Nubia új csúcsmobilja, a Red Magic 6 Dao

18 GB RAM telefonban: itt a Nubia új csúcsmobilja, a Red Magic 6 Dao

A járvány a metróközlekedést is veszélyezteti

A járvány a metróközlekedést is veszélyezteti