szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nem szeretnénk az unalomig ismételni magunkat, így nem is fogunk különösebben visszahivatkozni lassan több száz (!

Nem szeretnénk az unalomig ismételni magunkat, így nem is fogunk különösebben visszahivatkozni lassan több száz (!) hírünkre, amivel alá tudjuk támasztani az USA-jogvédő háború „mókásságát”. Illetve egy hírnek mégsem tudunk ellenállni (nagy kedvenc), íme a link, avagy hogyan pereljünk be egy középiskolás pompom-lányt! 

A jogvédő háború újabb érdekes epizódjához érkezett az elmúlt hónapokban: a DOJ (Department Of Justice) és az USA-ban „rettegett”, nálunk azonban kevésbé ismert és sajtózott ICE (Immigration and Customs Enforcement) közös akciója egy vadonatúj hadműveletre épült. Ahelyett, hogy a szokásos szerver-lefoglalós, sokmillió dollárra perelős megközelítést alkalmazták volna, ezúttal úgy döntöttek, hogy az érdekeltek (azaz a fájlmegosztó szervereket és fórumokat üzemeltetők) megkerülésével, közvetlenül az internet-szolgáltatókhoz, pontosabban az adott domain nevet üzemeltető/bejegyző szolgáltatóhoz fordulnak.

Ezzel a módszerrel több száz, a DOJ szerint illegális tartalmakat publikáló fájlmegosztó, videostreamelő, és torrent linkeket fórumokban összegyűjtő oldal domain nevét tiltatták le. Egy ilyen oldalt láthatunk például itt.

Az ijesztő („tíz év börtön, blabla”) kép feltöltését leszámítva a szerverekhez és azok üzemeltetőihez nem nyúltak hozzá, így nem meglepő, hogy az óriási és valószínűleg drága „hadművelet” eredménye annyi lett, hogy az oldalak üzemeltetői már másnap új domain név alatt folytatták tevékenységüket. A szokásos .com helyett többnyire .info, vagy .tv bejegyzés alatt, de van aki a .eu-t választotta – ezekre a domain nevekre ugyanis már nincs jogosultsága az USA hivatalainak, így letiltani sem tudják azokat.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy youtuber megépítette Batman legendás fegyverét, a kézből kilőhető csáklyát

Egy youtuber megépítette Batman legendás fegyverét, a kézből kilőhető csáklyát

Özil után újabb világbajnok távozik az Arsenaltól

Özil után újabb világbajnok távozik az Arsenaltól

Puccsot hajt végre az operatív törzs? A Duma Aktuál 2021-es előrejelzése

Puccsot hajt végre az operatív törzs? A Duma Aktuál 2021-es előrejelzése