szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Több olyan internetes zenei oldal is létezik, amelyről pillanatnyi kedvünknek, hangulatunknak vagy egy zenei stílusnak...

Több olyan internetes zenei oldal is létezik, amelyről pillanatnyi kedvünknek, hangulatunknak vagy egy zenei stílusnak megfelelő dalokat hallgathatunk. Ezeknél a szolgáltatásoknál szigorú szabályokat alkalmaznak a szerzői jogok védelmére, így sok esetben nem is lehet a világ minden pontjáról elérni egy-egy zenei weboldalt. Önálló zeneszámoknál vagy albumoknál könnyű meghatározni ezeket a jogokat, azonban a lemezlovasok által összevágott, kevert válogatásoknál már sokkal nehezebb eldönteni, hogy melyek voltak az eredeti dalok. Ezért ilyen mixeket eddig hivatalosan nem nagyon tettek közzé interneten. 

A világ leghíresebb lemezlovasai zenélhetnek a bulinkon

A Dubset cloud rádió alapítója, Dave Stein azonban egy olyan technológia alkalmazásával oldja meg ezt a problémát, ami képes a vágott anyagokból is meghatározni, hogy milyen számokat használtak fel az elkészítésükhöz. A MixScan elnevezésű eljárás automatikusan azonosítja a mixekben szereplő zeneszámokat és ezek alapján elkészíti a szerzői jogi jelentéseket. 

Az összeállítások jogtisztaságáról a MixScan technológia gondoskodik

Így azután nyugodt szívvel válogathatunk közel 500 világhírű lemezlovas előre rögzített vagy élő műsorban lejátszott anyagaiból. Az oldalt, ami egyben egy zenelejátszó is, egy ingyenes regisztráció után tudjuk használni. Ezt követően több keresési szempont szerint tudjuk rendezni az elérhető zenei anyagokat. Megnézhetjük, hogy milyen új összeállításokat tettek közzé a neves DJ-k, de műfajok, stílusok szerint is kereshetünk. Egy összeállítás kiválasztása után olvashatunk a készítő korábbi munkásságáról, illetve azt is láthatjuk, milyen hosszú a mix, és hányszor játszották már le a Dubset rendszerén keresztül.   Annak ellenére, hogy a mixek általában közel egyórásak, ha hosszabb partihoz válogatunk zenét, akkor a My Channel oldalon összegyűjthetünk több anyagot is. Mindezt megoszthatjuk másokkal is, ehhez a válogatások mellett található Share linket kell csak elküldenünk.          

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Zenélő traktor

A hagyományos módszerhez ragaszkodó DJ bakelit lemezekkel és CD-kkel, valamint egy...

techline.hu Tech

Legyél te is DJ!

A dologhoz első nekifutásra nem is kell más, csak a Disco XT, amely fut Windows és OS X alatt...

Továbbra sem szabadulhat a solti férfi, aki videóra vette, amint saját lányával szexel

Továbbra sem szabadulhat a solti férfi, aki videóra vette, amint saját lányával szexel

Azonosították a fiatalt, aki nyolc embert gyilkolt meg Indianapolisban

Azonosították a fiatalt, aki nyolc embert gyilkolt meg Indianapolisban

Követte a GPS-t, szántóföldön ragadt egy autós Gödöllőnél

Követte a GPS-t, szántóföldön ragadt egy autós Gödöllőnél