szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Hogy a „gyorsulás” oka mi lehet, arról csak találgatni tudunk (katalizátorként a Chrome térnyerésére tippelünk), annyi...

Hogy a „gyorsulás” oka mi lehet, arról csak találgatni tudunk (katalizátorként a Chrome térnyerésére tippelünk), annyi azonban tény, hogy a Mozillára nem volt jellemző ez a fajta gyorsaság. A Firefox 3.6 és az utána következő négyes verzió egyaránt több mint egy évig készült és csiszolódott a műhelyben. Ehhez képest az ötös verzió viszonylag hamar kikerült a béta állapotból – reméljük a sietség nem fog a minőség rovására menni.

A felgyorsult fejlesztési időt sok mindennel magyarázza a Mozilla (ábrákkal és grafikonokkal együtt, lásd itt) . Ha alaposabban megfigyeljük az ütemezést és a határidőket, akkor láthatjuk, hogy a Mozilla új fejlesztési struktúrája szinte pontosan követi a Google fejlesztőinek tempóját.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a tűzrókás srácok rettegnének a Chrome-tól, inkább csak annyi lehet mögötte, hogy nagyon okosan és helyesen figyelik a piacot, és alkalmazkodnak.

A június 21-ei időpont betartásához az ötös verziónak már május 17-re béta állapotba kell érkeznie – meg látjuk, így lesz-e?
Az új Firefox legszembetűnőbb újításai (sok egyéb apróság mellett) az ún. "csendes update", az új beépített kereső, a web-apps felület és az add-on selector lesz.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Úgy tűnik, kudarccal ér véget a londoni Brexit-tárgyalás

Úgy tűnik, kudarccal ér véget a londoni Brexit-tárgyalás

Rendeletben mondta ki a kormány: néha ihatnak a bolti dolgozók

Rendeletben mondta ki a kormány: néha ihatnak a bolti dolgozók

15 millió forint a kikiáltási ára egy Apple-1 komputernek

15 millió forint a kikiáltási ára egy Apple-1 komputernek