szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ha valaki képet keres az internet hatalmas képtárában, az esetek túlnyomó többségében a Google képkereső funkcióját...

Ha valaki képet keres az internet hatalmas képtárában, az esetek túlnyomó többségében a Google képkereső funkcióját hívja segítségül. Beírja a keresőszót, majd beállíthatja, hogy milyen nagy, milyen típusú, milyen színárnyalatú képre van szüksége, s már sorjáznak is a találatok.

Pirosas, almás képeket kerestetünk a Google-vel

Létezik azonban ennél látványosabb módja is a találatok megjelenítésének. Ehhez keressük fel a Google Image Slideshow oldalt. Rögtön az egyszerű képkeresés ablakba jutunk, ahova egyszerűen beírhatjuk a keresőszót, és azonnal a nagyméretű képeket kapjuk eredményül. Finomításra persze itt is van lehetőség, akkor az Adavnced ablakba kell átlépnünk, és itt többféle jellemzőt is beállíthatunk (előnyben részesített weboldalak, színvilág, jogok, képtípus, fájltípus stb.), de természetesen fő helyen itt is a keresőmező áll. Üssük be tehát a keresőszót, s pillanatokon belül elindul egy látványos slideshow a találatokkal.

Jelenet az almás slideshow-ból

A slidehow-t természetesen bármikor leállíthatjuk, gyorsíthatunk, lassíthatunk a tempóján, sőt ha valamelyik kép megtetszett, akkor a jobb fleső sarokban lévő kis ikonra kattintva, kérhetjük az eredeti megjelenését is. A képeket ugyanúgy letölthetjük magunknak, mintha a Google képkeresőjében találtuk volna.
Egyetlen korlátozás van csupán a látványos képmegjelentőnél: egy keresőszóra maximum 64 képet ad ki, azaz ennyi diából állhat a leghosszabb slideshow.
A szolgáltatás használata ingyenes, de a Donate gombra kattintva, kisebb összegekkel támogathatjuk a fejlesztést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Végre részletes keresés a Twitteren

Ötéves fennállása alkalmából (március 21-én volt ötéves a csiripelő szolgáltatás) végre úgy tűnik, ők is észrevették...

Vége az ingyen internetnek: leállítja a Google a Loon projektet

Vége az ingyen internetnek: leállítja a Google a Loon projektet

Gigantikus dinó csontvázát találták meg Argentínában

Gigantikus dinó csontvázát találták meg Argentínában

Letiltotta a Twitter Ali Hamenei ajatollah egyik fiókját

Letiltotta a Twitter Ali Hamenei ajatollah egyik fiókját