szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nem állítjuk, hogy a legletisztultabb felületnek tartjuk a Windows 7 GUI-ját, de az vitathatatlan, hogy az Aero...

Nem állítjuk, hogy a legletisztultabb felületnek tartjuk a Windows 7 GUI-ját, de az vitathatatlan, hogy az Aero felület a maga módján nagyon látványos. Ám úgy tűnik, akadnak funkciók, amelyekre a Microsoft nem gondolt a Windows 7 fejlesztésénél az Aero kihasználásával kapcsolatban. Nemrég mutattunk például egy megoldást arra, miként lehet az Aero felület színét automatikusan - természetesen online frissülő adatokra alapozva - hozzáigazítani az ablakon túli időjáráshoz. Így egy pillantás a Tálcára vagy az ablakok szélére, és máris tudjuk, hogyan öltözzünk.
Ezúttal egy nagyon hasonló megoldást mutatunk, csak éppen nem az időjáráshoz, hanem az éppen kiválasztott háttérképhez, illetve a megnyitott ablakok, programok ikonjának színeihez idomuló Aerót fogunk “készíteni”.
Hozzávalók: egy darab, letöltött Aura program, amelyet teljesen ingyen szerezhetünk be erről az oldalról.
Elkészítés: a letöltött ZIP fájlt csomagoljuk ki, majd indítsuk el az Aura.exe alkalmazást.

Pár kattintással konfigurálható

Ennyi! A többit már a program intézi, amelyet a Tálcán, az óra mellett látható kis ikonra kattintva konfigurálhatunk. Ha nem nyúlunk hozzá, akkor alapértelmezésben a háttérkép színéhez állítja az Aero színvilágát. Ha háttérképet cserélünk - ami ugyebár Windows 7 alatt történhet manuálisan, de akár automatikusan is, a rendszer által -, akkor rögtön alakul vele a Windows felületének színe is, persze finom színátmenettel a régiből az újba, nem csak úgy “durr bele”...
Az Aura ezen kívül képes az éppen megnyitott ablak, alkalmazás ikonjának színéhez is alkalmazkodni, ha inkább ezt az opciót választjuk a beállítások között. Ez kicsit nagyobb változatossággal jár, hiszen programot váltani gyakrabban szoktunk, mint háttérképet, de ízlés kérdése, kinek, melyik megoldás jön be jobban.

Extraként még azt is bejelölhetjük, hogy ha IE9-et használunk böngészésre, ami az összetartozó füleket színekkel is megkülönbözteti egymástól, akkor az Aero színe is átvegye az aktuális IE9 fülét.
Az Aura egyelőre még béta verzió, mi például a beta 3-as kiadást teszteltük, de teljesen megbízhatóan működött. Használatához .NET Framework 3.5 szükséges.
S hogy van-e az ilyen megoldásoknak értelme, nos, azt most eldönthetik olvasóink, az alábbi szavazással.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az UEFA közleményéből értesült Budapest, hogy telt házas Eb-meccsek lehetnek a városban

Az UEFA közleményéből értesült Budapest, hogy telt házas Eb-meccsek lehetnek a városban

Publicus: A Fidesz-szavazók negyede nem elégedett a kormány gazdasági intézkedéseivel a járvány alatt

Publicus: A Fidesz-szavazók negyede nem elégedett a kormány gazdasági intézkedéseivel a járvány alatt

Egy moszkvai gyilkosság, ami feltárja a közelmúltunk faramuci históriáit

Egy moszkvai gyilkosság, ami feltárja a közelmúltunk faramuci históriáit