szerző:
techline.hu

Ha a házasodni kívánó felek legalább egyike egy igazi geek (még jobb, ha mindketten azok), akkor bizony nincs mit...

Ha a házasodni kívánó felek legalább egyike egy igazi geek (még jobb, ha mindketten azok), akkor bizony nincs mit tenni: ennek valahogy hangot kell adni a meghívó segítségével is. Így a vendégek legalább tudják, mire számíthatnak: húsleveles gazdagon és töltött káposzta helyett gladiátor-pizza és Starcaft-sütemények. Násznagy helyett „admin”, pap helyett moderátor. A zenekar nem csárdást, hanem klasszikus C64 zenék újrafeldolgozásait húzza, ráadásul a menyasszonytánc közben sem készpénzt kell a kalapba tenni, hanem rögtön hardverbővítéseket…

Viccet félretéve: ha ennyire nem is, de azért bizony vannak „kocka” esküvői párok – ennek ékes bizonyítéka az esküvői meghívó! Lássuk a legjobb darabokat!

Első versenyzőnk figurái ránézésre az XBOX avatarokhoz hasonlítanak – valószínűleg nem véletlenül, a majdani házaspár komoly játékkonzol-rajongó lehet. Ha esetleg ez még nem lenne elég, a „Wii Are Getting Married” felirat minden kétséget eloszlat. Hogy ilyen esetekben érvényes-e a copyright- és a jogvédelem a „Wii”-re mint márkanévre, azt nem tudni, de nem is lenne szép dolog a Nintendótól, ha valakit egy esküvői meghívó miatt perelne be…

Következő jelöltünk a „Wedding Of Awesome” névre hallgat, és a hajdani 8 bites platformjátékokra emlékeztető, igen jól eltalált grafikával és figurákkal operál. Nagyon komoly retrójáték rajongók még azt is észrevehetik, hogy a meghívó szövegének egy része a Commodore-klasszikus betűtípusát használja.

A most következő meghívó annyira retró, hogy egyenesen a klasszikus Galaga figuráihoz hasonló dizájnt mutat fel. Értelemszerűen a menyasszony és a vőlegény neve, mint „player 1” és „player 2” van feltüntetve. Nagyon kreatív!

A most következő rokonszenves (és kreatív) párocska valószínűleg nagy Left4Dead rajongó lehet. De persze az is előfordulhat, hogy túl komolyan vették a Techline „készítsünk magunkból Zombis filmplakátot” kezdetű leírását… Bármi is az igazság, a meghívó szuper lett – különösen frappáns, hogy a „…míg a halál el nem választ” szlogen jelen esetben nagyon jól passzol…

A következő meghívó csak azoknak lesz ismerős, akik szeretik a Valve „Portal” névre hallgató sztárjátékát. A párocska kezében a Portal főhősnője által használt gravitációs fegyver tökéletes replikái láthatóak, és természetesen a kosztüm (illetve jelen esetben a narancs kezeslábas) is nagyon jól sikerült. Hogy a meghívott vendégek mennyire értették a célzást, az persze kétesélyes: ha csupa kockafejet hívtak meg, akkor bizonyára „átment” az üzenet.

A most következő meghívó annyira jó és annyira klasszikus, hogy nem is kell túl sokat magyarázni. Pacmant mindenki ismeri, még az is, aki nem játékfüggő…

Végül utolsó kedvencünk: konkrétan egyik játékra sem utal, ám a kivitelezés szuper lett. Szintén retró, nyolcbites grafikára emlékeztető figurák, és a szinte már elmaradhatatlan „player1, player2” elnevezésekkel. Frappáns!

Sajnos magyar vonatkozású „geek” meghívót nem találtunk, ha esetleg valakinek mégis lenne ilyenről tudomása (és fotója), akkor ne habozzon elküldeni nekünk, és máris örömmel bővítjük a listát!

[Források: Buzzfeed, Techblog, Wiki]

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
techline.hu Tech

A világ legfeleslegesebb weboldalai

Mint minden ilyen összeállítás, jelen gyűjteményünk is teljesen szubjektív, biztos, hogy jóval (valószínűleg pár...

Féltik a munkahelyüket a Nagy-Britanniában dolgozó külföldiek a Brexit miatt

Féltik a munkahelyüket a Nagy-Britanniában dolgozó külföldiek a Brexit miatt

Kevesen tudják, de ez a 3+1 dolog is növeli a szívroham kockázatát

Kevesen tudják, de ez a 3+1 dolog is növeli a szívroham kockázatát

Itthon nem megy a Vidinek

Itthon nem megy a Vidinek

Elképesztő macskamúmiákat találtak Egyiptomban

Elképesztő macskamúmiákat találtak Egyiptomban

2000 éves alkohol került elő egy kínai sírból, csak kipróbálták már, hogy milyen az aromája

2000 éves alkohol került elő egy kínai sírból, csak kipróbálták már, hogy milyen az aromája

Katona-dolog: felvállalta a Népszabadság bezárását, a posta topmenedzsere lett

Katona-dolog: felvállalta a Népszabadság bezárását, a posta topmenedzsere lett