szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft saját Windows 7 témagyűjteménye folyamatosan frissül, így gyakran ajánlunk onnan újdonságokat.

A Microsoft saját Windows 7 témagyűjteménye folyamatosan frissül, így gyakran ajánlunk onnan újdonságokat. Legutóbb például a Kung Fu Panda második részéhez igazíthattuk a Windows 7-et, illetve tulajdonképpen szinte bármilyen rendszert, hiszen maguk a nagyfelbontású háttérképek, hangok és ikonok kinyerhetők a .theme kiterjesztésű fájlokból - a kiterjesztést írjuk át .cab-ra, majd csomagoljuk ki az így kapott archív fájlt -, mindössze az Aero témához idomított színeiről kell lemondanunk mondjuk a Windows XP vagy éppen az OS X esetében. Az Aero automatikus háttérképhez igazításáról viszont pont a minap írtunk.

Csak pár kattintás, és minden megváltozik...

Szóval a témák letöltése nemcsak a Windows 7 felhasználóknak lehet hasznos, de elsősorban persze számukra lesz kényelmes a használatuk, hiszen mindössze egy dupla kattintással azonnal használatba vehetik azokat.
A Vikitech oldalán ráadásul komplett témák vannak, vagyis nem csak a háttérképeket, hanem az ikonokat, hangokat és persze az Aero színét is cserélhetjük velük. Az oldalon kategóriákra osztva válogathatunk: filmek, sorozatok, technika, autók, természet, tudomány, utazás és persze az egyik legnépszerűbb téma, a számítógépes játékok kerülnek terítékre. Utóbbiak között például a töretlenül hódító Angry Birds is megtalálható, amelynek a telepítése után még a Számítógép ikon is madárrá alakul (igaz, az ikonok felbontása azért nem éppen a legjobb).
Aki a játékok helyett inkább az androidos témákra esküszik, az is talál itt kedvére valót, de ha inkább OS X Snow Leopard hangulatban dolgoznánk a Windowson, az is megoldható.

Minden témáról kapunk egy rövid leírást, előnézeti képet, és azt is láthatjuk, hányan töltötték le előttünk. Van keresési lehetőség és szűrés is, témák, feltöltési dátum vagy címkék szerint.
Egyszóval ha valakinek éppen Windows 7-es témákra lenne szüksége, érdemes itt körülnézni.

Az asztali ikonokat is lecserélhetjük

Aki az ikonokat, hangokat nem szeretné lecserélni, az a Személyre szabás (jobb klikk az Asztalon) menüben visszaállíthatja a Windows eredeti beállításait, vagy akár másik témából is válogathat részeket. Az ikonokat az Asztali ikonok módosítása linkre, a hangokat pedig a Hangok gombra kattintva tudjuk megváltoztatni a Személyre szabás ablakban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pécsi virológusok: Olyanoknál azonosították a koronavírus brit mutációját, akik nem utaztak

Pécsi virológusok: Olyanoknál azonosították a koronavírus brit mutációját, akik nem utaztak

Tizenöt éves lány és kutyája alatt szakadt be a Sóstó jege

Tizenöt éves lány és kutyája alatt szakadt be a Sóstó jege

A járványra fogják, de már a 2022-es választások miatt szórják a pénzt Orbánék

A járványra fogják, de már a 2022-es választások miatt szórják a pénzt Orbánék