szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Samsung 2010-ben tette mindenki számára elérhetővé a világ első 3D tévéjét, ám míg a tavalyi év nagy újdonsága a...

A Samsung 2010-ben tette mindenki számára elérhetővé a világ első 3D tévéjét, ám míg a tavalyi év nagy újdonsága a tévézésben a harmadik dimenzió megjelenése volt, addig 2011. a számos forrásból érkező tartalmak éve lesz. A Samsung most bevezetett SMART TV modelljei képesek számítógép közbeiktatása nélkül is megjeleníteni az internetes tartalmakat, így a kedvenc weboldalak TV-re optimalizált formában olvashatók a tévé képernyőjén. De nem csak ebben különlegesek az okostévék: a fényképezőgéptől kezdve a külső merevlemezeken, SSD-ken, blu-ray olvasókon vagy akár notebookokon át a mobiltelefonokig számtalan készülék csatlakoztatható kábellel vagy anélkül rájuk, és a rajtuk tárolt tartalom akár úgy i elérhető, hogy egy okostelefont használunk távirányítóként vagy billentyűzetként.

Az oksotévék nem csak tévézésre valók

Ugyancsak kedvező, hogy a különböző eszközökön található tartalmak keresése is leegyszerűsödik: mindez egy központi felületen, a tartalmak fizikai helyétől függetlenül magán az okostévén oldható meg. Ráadásul a világ hatszázmilliónál is több Facebook-felhasználója – beleértve a több mint hárommillió hazai regisztráltat is – tévézés közben egy kis ablakban cseveghet barátaival, ismerőseivel, vagy megoszthatja a neki tetsző tartalmakat velük. Ezen túl a világ egyik legnépszerűbb internetes telefonszolgáltatása, a 663 millió taggal büszkélkedő Skype is elérhető – képzeljük el, mennyivel másképp néz ki beszélgetőpartnerünk arca egy nagyképernyős televízión, mint egy monitoron.

Manapság a tartalom és a képminőség mellett a dizájn is egyre fontosabb, így a készülékek kerete szinte teljesen eltűnt, vastagságuk egyes modelleken mindössze fél centiméter.

A Magyarországon áprilistól kapható D8000-es sorozatú LED TV-k képminősége az új LED világításnak és a Micro Dimming Plus technológiának köszönhetően tovább javult. A készülék vékony, 3D szemüvege Bluetooth-kapcsolattal csatlakozik a tévéhez, így a háromdimenziós kép minősége folyamatosan tökéletes. Egyes készülékek távirányítójának érintőképernyője hamarosan második TV-ként is használható, oly módon, hogy a képet a távirányítón magunkkal vihetjük a lakásunk más szobáiba is. Azok a felhasználók, akik nem érintőképernyős távirányítóval rendelkező készüléket választanak, okostelefonjukról is irányíthatják okostévéjüket a megfelelő alkalmazás letöltése után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem tudni a szakmai előéletéről azoknak, akik a Citadella húszmilliárdos felújításáról döntenek

Nem tudni a szakmai előéletéről azoknak, akik a Citadella húszmilliárdos felújításáról döntenek

Csoda kéne Trump újraválasztásához, de nem kizárt, hogy megtörténik

Csoda kéne Trump újraválasztásához, de nem kizárt, hogy megtörténik

5000 eurós büntetést kapott az RTL II a Showder Klub miatt

5000 eurós büntetést kapott az RTL II a Showder Klub miatt