szerző:
techline.hu

A Steam konzolos verziójának kapcsán a legtöbben szkeptikus hozzáállást tanúsítottak – hogyan fog működni?

 A Steam konzolos verziójának kapcsán a legtöbben szkeptikus hozzáállást tanúsítottak – hogyan fog működni? Hogyan oldják meg a cross-platform multiplayer játékokat (hiszen a Steam tulajdonképpen egy PC-s közösség)? Nos, a kételkedést befejezhetjük: tegnap a Valve bejelentette, hogy a Steam összes funkciója cross-platform lesz, azaz a Playstation tulajdonosok mindent használhatnak, amit PC-s társaik. Barát lista, multiplayer meccsek, csetelés, játékékba invitálás és Steam-achievmentek. Sőt, hab a tortán, hogy a konzolosok is megkapják a PC-sek által annyira kedvelt cloud-szolgáltatást: így bármelyik konzolunkról is játszunk, mindig ugyanazt a mentett állás fogad majd minket.

A PS3 tulajdonosoknak még arra is lesz opció, hogy a Playstation Network-ös barátaikat megkeressék a Steam-en. Hogy a Steam legfontosabb része, a vásárlás és a demó-letöltések fog-e működni (és ha igen, hogyan?) arról nincs információ, lehetséges, hogy csak a közösségi funkciókat kapja meg a „gőzgép” konzolos verziója.

 A Portál 2 (és vele a konzolos Steam) április tizenkilencedikén jelenik meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!